Cornelis Oostwouder en Catharina Sara Oostwouder-Bosch kregen bezoek van Jurgen Nobel.
Cornelis Oostwouder en Catharina Sara Oostwouder-Bosch kregen bezoek van Jurgen Nobel. (Foto: aangeleverd)

Briljanten huwelijk voor echtpaar Oostwouder-Bosch

Algemeen

HALFWEG - De 92-jarige Cornelis Oostwouder en de 88-jarige Catharina Sara Oostwouder-Bosch waren afgelopen vrijdag 65 jaar getrouwd. Vrijdag 11 februari ging locoburgemeester Jurgen Nobel het echtpaar feliciteren. 

Het was een bijzonder gezellig bezoek. Meneer Oostwouder is nog erg kwiek, hij rijdt nog steeds auto en hij was goed op de hoogte van de politiek. Volop gespreksstof dus.

Noodwoning

Het echtpaar heeft elkaar op een soos van de kerk leren kennen. Meneer woonde destijds in Zwanenburg en reed regelmatig naar Amsterdam om mevrouw te bezoeken. Na hun huwelijk woonden ze een tijd in een noodwoning naast de boerderij van de ouders van meneer.

Ze hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Het echtpaar had vroeger een eigen transportbedrijf. Toen ze hiermee stopten, ging meneer over in ander werk: hij werd marktkramenexploitant en plaatste de kramen onder andere in Almere. Het echtpaar is er trots op om met een foto in de krant te staan, zodat ze het kunnen lezen wanneer ze willen.

Levensverwachting

Samenhangend met hoge aantallen huwelijken in de jaren zestig en zeventig en met de toegenomen levensverwachting, neemt het aantal langdurende huwelijken toe. Het aantal robijnen of smaragden (40 jaar), zilveren (25 jaar) en koperen (12,5 jaar) bruiloften neemt juist af. Er wordt minder getrouwd en meer gescheiden.