Annemarie, Fannah en Maya in Thuis
Annemarie, Fannah en Maya in Thuis (Foto: Frank Schoevaart)

Theaterhuiskamer brengt Thuis op de planken

AMSTERDAM - Thuis, de nieuwe productie van de Theaterhuiskamer, gaat zaterdag 19 februari in première in het Clifford Theater. Reineke Jonker en Maaike van de Westeringh, maakten r vier stukken van zo'n twintig 20 minuten aan de hand van autobiografische verhalen van buurtbewoners en wereldburgers.

Niet iedereen heeft een huis en niet elk huis is een veilig thuis; voor ieder mens betekent Thuis, wat anders. Dat biedt theatrale mogelijkheden en dat is te zien in Thuis; van 18 februari tot en met 12 maart in theaters door heel Amsterdam. 

Een avond vol ontroerende verhalen, zwoele bewegingen en hartverwarmende muziek.

Liefdesverhaal

Lia gaat kamperen op een kerkhof, terwijl zij een intens liefdesverhaal met deelt. Henk en Gieneke zoeken naar geborgenheid, in zichzelf en bij elkaar. Vinden ze dat op schoot, in een sleutelbos of in hun eigen handen? H X leeft overal, de wereld is zijn huis. 

Marike woont haar hele leven al in dezelfde buurt, maar voelt zich niet meer thuis in de wereld. Van in je onesie op de bank tot dromen onder de sterrenhemel. Van fakir in de Efteling tot kaas met een vlaggetje erin, niets blijft onbesproken tussen dit illustere duo.

Annemarie, Fannah en Maya verschillen enorm van elkaar, qua leeftijd, culturele achtergrond en karakter. Maar alle drie voelen zij zich thuis in Amsterdam. Voelen zij zich ook thuis in hun eigen lichaam?

Lef

De Theaterhuiskamer is een sociaal culturele organisatie die theater maakt met Amsterdammers van alle soorten en maten. Thuisbasis is de Cliffordstudio, vlakbij het Westerpark. Artistiek leiders Jonker en Van de Westeringh bieden veel ruimte voor het persoonlijke verhaal en hebben het lef te experimenteren met vorm. 

Van zang en dans tot gedicht en rake monoloog, van theatrale dialoog tot meeslepende mime, van abstract tot heel concreet.

Voorstelling

Hun eerste voorstelling: In de Tussentijd in 2017 werd goed ontvangen, daarna volgden Westergas Stories en Succes: een ode aan het falen. Voor Thuis werkt Theaterhuiskamer samen met de Regenboog Groep.

Voor meer informatie: www.kudde.info/projecten/theaterhuiskamer/.