Leer de partijen partijen in Nieuw-West beter kennen.
Leer de partijen partijen in Nieuw-West beter kennen. (Foto: #ElkeStemTelt)

Elf partijen bij stadsdeelcommissie verkiezingen Nieuw-West

NIEUW-WEST – Er doen elf partijen mee met de verkiezingen voor de stadsdeelcommissie op maandag 14, dinsdag 15 of woensdag 16 maart. Het centraal stembureau in Nieuw-West heeft de lijsten vastgesteld.

Het zijn de volgende partijen: GroenLinks, D66, VVD, Partij van de Arbeid, DENK, Forum voor Democratie, CDA, Hart voor Vrijheid Amsterdam, De Groenen Basis Piraten, GoedBeterWest en 1 Kleurrijke Wereld.

Om inwoners van Nieuw-West te informeren hoe partijen over specifieke onderwerpen, die in het stadsdeel leven, denken, heeft Westerpost alle partijen uitgenodigd om te reageren op een stelling. 

Vier partijen

Dat hebben vier partijen deze week gedaan, zie in het kader naast dit artikel. Elke week tot en met woensdag 7 maart vragen alle partijen krijgen alle partijen weer een kans om te reageren. Vanaf volgende week krijgen lijsttrekkers de gelegenheid om zich voor te stellen in deze krant.

De partijen en groeperingen die ook meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen krijgen een nummer dat gelijk is aan het nummer op die lijst. Partijen die alleen meedoen in Nieuw-West worden genummerd aan de hand van het aantal stemmen dat ze hebben gehaald in 2018.

Jongeren vanaf 16 jaar

Dit jaar mogen jongeren vanaf 16 jaar stemmen voor de stadsdeelcommissie. EU-burgers mogen stemmen als ze ingeschreven staan bij de gemeente. Vanaf dit jaar mogen ook niet-EU burgers hun stem uitbrengen als ze minimaal twee jaar onafgebroken in Nederland hebben gewoond en in deze tijd een geldige verblijfsvergunning hadden.