Het desbetreffende blok in Sloterdijk.
Het desbetreffende blok in Sloterdijk. (Foto: Stadsdeel Nieuw-west)

Sloterdijk krijgt er 700 woningen bij

NIEUW-WEST - Bedrijventerrein Sloterdijk I wordt getransformeerd naar een gemengde en groene woon-werkwijk. Er komt plek voor ruim 700 woningen, bedrijven en voorzieningen.

In Sloterdijk I Zuid bezit de gemeente Amsterdam buiten de openbare ruimte nauwelijks eigen grond. Daarom is er aan de eigenaren en erfpachters gevraagd om samen per blok een gemengd pakket aan woningen en andere functies te ontwikkelen. Dit gebeurt dan volgens vooraf door de gemeenteraad vastgestelde ambities en kwaliteitseisen. De gemeente zelf ondersteunt, toetst het proces en zorgt voor passende nieuwe openbare ruimte.

Plek

Het desbetreffende Blok IV ligt tussen de Transformatorweg, de Schakelstraat, de Isolatorweg en de Condensatorweg. Het blok biedt plek voor ruim 700 nieuwbouwwoningen in verschillende prijsklassen en oppervlaktes. Er is ruimte voor verschillende voorzieningen en bedrijfsruimten in de onderste lagen van de gebouwen. Kwartiermakers werken samen met twee architectenbureaus aan een optimale uitwerking van het hele blok. Naar verwachting start de bouw in 2023 in het noordelijk gedeelte van Blok IV. Daarna kan de rest van het blok snel volgen.

Optimaal benut

Het Amsterdamse bedrijventerrein Sloterdijk I Zuid ligt binnen de A10 en bestaat uit 6 grote blokken. Het verandert de komende jaren stapsgewijs in een dynamische en duurzame wijk met woningen, bedrijven, horeca- en recreatievoorzieningen. In Sloterdijk I worden de beschikbare vierkante meters straks optimaal benut.