Afsluiting Wilhelmina Bladergroen-straat

NIEUW-WEST - Er wordt een nieuwe bouwweg aangelegd door de Wilhelmina Bladergroenstraat. Vanaf begin maart gaat het bouwverkeer hier gebruik van maken en dat heeft gevolgen voor de inrichting van de openbare ruimte en de verkeerssituatie in de buurt. De Wilhelmina Bladergroenstraat wordt afgesloten voor autoverkeer.

De oude bouwweg loopt nu nog langs de voorkant van het Stadsloket. Deze plek moet vrij gemaakt om hier werkzaamheden te kunnen doen. Op 15 december 2021 was er een online bijeenkomst over de aanleg van de nieuwe bouwweg en de tijdelijke inrichting van de buurt. Ook was er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

De nieuwe bouwweg komt uit op de Nicolaas Anslijnstraat. Door bouwverkeer via een afgeschermde route te laten rijden, wordt de verkeerssituatie zo veilig mogelijk gehouden. De oude bouwweg wordt dan moment niet meer gebruikt. De bouwweg zal voor minimaal 5 jaar door de Wilhelmina Bladergroenstraat lopen.

Door de nieuwe bouwweg kan er ook niet meer geparkeerd in de Wilhelmina Bladergroenstraat wordt afgesloten voor autoverkeer. In de Nicolaas Anslijnstraat geldt een parkeerverbod op de rijbaan. Ook wordt een aantal parkeervakken verplaatst in de straat. De voetgangersdoorsteek ter hoogte van de Wilhelmina Bladergroenstraat richting de achterzijde van het Stadsloket wordt opgeheven.