Lekker de natuur in met het luisterverhaal van De Bretten.
Lekker de natuur in met het luisterverhaal van De Bretten. (Foto: aangeleverd)

Jeugd gaat op avontuur in de De Bretten

Algemeen

NIEUW-WEST - Jonge avonturiers kunnen met hun koptelefoon of oortjes op avontuur in stadswildernis De Bretten. In het nieuwe luisterverhaal neemt de jonge Dries de jeugd mee naar de groene parel van Nieuw-West. Zoals hij het zelf zegt: “Een avontuur dat mijn leven voor altijd heeft veranderd.” Het verhaal is gratis te beluisteren via Spotify.

Vervelen in deze tijd hoeft niet. Het nieuwe luisterverhaal van De Bretten: het best bewaarde geheim van Amsterdam, kan overal worden geluisterd, in de natuur of thuis op de bank.

De natuur in

De opa van hoofdpersoon Dries neemt hem in de vroege ochtend mee de natuur in. Ze gaan naar De Bretten, de laatste stadswildernis van Amsterdam. Daar komt Dries allerlei ongelooflijke dingen tegen, die zijn leven voorgoed veranderen. Ga mee op avontuur en ervaar de prachtige flora en fauna van De Bretten. Het verhaal is gratis te luisteren op Vimeo en voor wie een account heeft via Spotify.

Samenwerking

Het luisterverhaal is een samenwerking van gemeente Amsterdam met de Nationale Opera, TurnClub en Studio de Maan. Ook is er een relatie met IVN Natuureducatie en met de OBA.
LAB Green De Bretten, Nieuw-West gaf opdracht voor het luisterverhaal. Dit is een samenwerking van bewoners, de gemeente en ondernemers voor De Bretten.

Onderwijs

Ook het onderwijs wordt betrokken bij het luisterverhaal. Ruim tachtig scholen in West en Nieuw-West zijn geïnformeerd en hen is gevraagd om informatie over het luisterverhaal bijvoorbeeld in hun nieuwsbrief mee te sturen naar kinderen/ouders. Ook komen posters in het stadsdeel te hangen om het luisterverhaal onder de aandacht te brengen. Waarschijnlijk volgt in maart een kleinschalige lanceringsactie voor kinderen. Mogelijk volgen meer luisterverhalen.

Meer weten over De Bretten? Kijk op amsterdam.nl/debretten of mail naar debretten@amsterdam.nl.