Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Introductie cursussen Praktische Filosofie

Algemeen

REGIO - Gelukkige mensen hebben de natuurlijke behoefte om dat geluk met anderen te delen. Vanuit deze visie willen we zo veel mogelijk mensen de gelegenheid geven kennis te maken met het gedachtegoed van de School. Daarom de cursus Praktische Filosofie van tien achtereenvolgende (wekelijkse) lessen.

Voor iedereen die zich zelf wil leren kennen en een gelukkig, tevreden en natuurlijk leven wil leiden door zijn/haar eigen van zelf sprekende wijsheid te ontdekken. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig; wel een open houding, de bereidheid tot enig zelfonderzoek en om de nodige inspanning te leveren (huiswerk).

Filosofisch onderzoek

Vrijwel ieder filosofisch onderzoek start met het stellen van de volgende vragen: wie ben ik? en hoe verhoud ik mij tot de wereld? Filosofie betekent ‘liefde tot wijsheid’. Maar wat is wijsheid? Waarom is wijsheid zo van belang? Wat heb ik eraan in mijn dagelijks leven? Deze en andere vragen zijn leidend in de lessen.

Velen van ons zijn ‘verdwaald’ in een samenleving die gekend wordt door gevoelens van onvrede, onrust, ongeluk en onvolkomenheid. De waan van de dag regeert in een nogal jachtig bestaan. We zijn vooral elkaars concurrenten geworden, en moeten via Twitter en Face-book onder andere laten zien hoe goed we zijn en waar we allemaal geweest zijn. Het aantal like’s bepaalt hoe succesvol je bent! Het streven van de School is er op gericht mensen tot zichzelf te brengen via een methode die onze aangeboren wijsheid ontwikkelt, wat kan leiden tot rust, geluk en tevredenheid.

Twee locaties

Tijdens de open-ochtenden en -avonden wordt meer informatie gegeven over de Introductiecursussen en zal er volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. De cursus wordt op twee locaties gegeven: Adelaarstraat 15, 1171 TM Badhoevedorp; met goede parkeergelegenheid en J.J. Viottastraat 34, 1071 JS Amsterdam (Zuid); goede bereikbaarheid per ov.

Voor meer informatie: Trudy Fano: trudy.fano@praktischefilosofie.org of tel. 020 6172043. De cursus van tien lessen kost 50 euro, vooraf te betalen via de website of op de eerste les. Via de website: www.praktischefilosofie.nl/agenda of https://www.schoolvoorfilosofie.nl/agenda-svf-2022/.