Remco Jonker.
Remco Jonker. (Foto: Goedegebuure)

Audicien Remco Jonker komt aan huis

BADHOEVEDORP - Uit onderzoek blijkt dat 13 procent van de Nederlanders van 40 jaar en ouder beperkend gehoorverlies (meer dan 35dB) heeft. Deze vorm van gehoorverlies neemt sterk toe, naarmate men ouder wordt. In Nederland zijn naar schatting 1,2 miljoen mensen van 40 jaar en ouder met beperkend gehoorverlies.

Binnen de Hoorpoli wordt een speciale gehoorbehandeling gecreëerd: tinnitus behandeling voor klachten op het gebied van oorsuizen. Gehoorverlies heeft een enorme impact op het stressniveau en het dagelijks leven. Dit kan leiden tot overspanning, stress en burn-out klachten.

Gehoorverlies heeft een enorme impact

“Gehoorverlies heeft een enorme impact. Een audicien kan mensen helpen om gehoorverlies te voorkomen of te beperken. Traditioneel gezien werkt een audicien vanuit een winkel, maar als Hoorpoli audicien werk ik veel meer op locatie vertelt Remco Jonker van de Hoorpoli. "Dus bij mensen thuis, waarbij ik natuurlijk de coronamaatregelen in acht neem. Deze ‘op locatie’-werkwijze is goedkoper voor mijn cliënten, omdat wij geen overheadkosten in onze tarieven meerekenen.
Daarnaast werk ik ook buiten de zogenaamde kantoortijden en ben zowel ‘s avonds als in het weekend op afspraak beschikbaar.“

Geluidsniveaus

Beroepen met hoge geluidsniveaus zijn: hout- en metaalbewerkers, bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs, defensiepersoneel, politieagenten, boeren, diskjockeys en musici. Maar schadelijk geluid bestaat ook in sectoren zoals zwembaden, gymnastiekzalen, recreatiecentra en kinderdagverblijven.

Remco: "Je kunt jouw gehoor goed beschermen door het dragen van gehoorbeschermers. Wij kunnen dat echt op maat laten maken. Er is qua gehoorverlies een verschil is tussen mannen en vrouwen. Bij mannen gaat het gehoor gemiddeld sneller achteruit. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het soort werk dat mannen doen en hun levensstijl."

"De man heeft gewoon meer kans op gehoorverlies

"Mannen werken vaker in lawaai en worden daardoor blootgesteld aan ototoxische stoffen (giftige stoffen, die het gehoororgaan beschadigen, red.). Tel daarbij op, dat mannen gemiddeld meer drinken, roken en ongezonder eten dan de gemiddelde vrouw, dan heeft de man gewoon meer kans op gezondheidsklachten inclusief gehoorverlies. Gelukkig kan ik een helpende hand bieden."

De Hoorpoli is gevestigd in het Atrium Business Centers, Sloterweg 303, Badhoevedorp. Te bereiken via: hoorpoli.nl, remco@hoorpoli.nl of 088-246 04 70.