Het Nigel de Jong plein wordt omgedoopt.
Het Nigel de Jong plein wordt omgedoopt. (Foto: aangeleverd)

Nigel de Jong plein wordt A. Nouriplein

Algemeen

NIEUW-WEST - Het vernieuwde sportveld in het Michel de Klerkhof, dat tot nu toe het Nigel de Jong plein heette, wordt op zondag 12 juni omgedoopt in het A. Nouriplein, vernoemd naar de Ajacied. 

Om 12.00 uur wordt het plein op sportieve wijze geopend. De middag staat in het teken van activiteiten, die zich vooral richten op kinderen uit de buurt. Voor velen van hen is Abdelhak Nouri hun grote voorbeeld. Een bescheiden, uiterst aardige jongen die in korte tijd veel bereikte bij Ajax.

Middenstip 

In samenwerking met de buurt, vrienden en familie van Abdelhak Nouri is er een nieuwe invulling gegeven aan het sportveld, waarbij op de middenstip het rugnummer 34 te lezen is.

Het pleintje droeg voorheen de naam van Nigel de Jong, die ook opgroeide in deze wijk. Hij heeft het initiatief genomen om het pleintje over te dragen aan Abdelhak Nouri. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver daarover: “Wat een ontzettend mooi gebaar van de ene held uit de buurt voor een andere held. Het is mijn wens dat dit pleintje een plek wordt van fantastische panna’s, plezier en verbinding, want dat is waarom iedereen zo van Nouri houdt.”

Kunstwerk

Het plein krijgt een kunstwerk dat herkenbaar is voor deze locatie. Het ontwerp is op zondag 12 juni voor het eerst te zien.

Samen met de familie Nouri is er een sportieve opening georganiseerd om de kinderen uit de buurt aan te moedigen om veel buiten te spelen, te sporten en te ontmoeten. In de geest van Abdelhak Nouri.

Sportveldje

Het sportveldje is uitgebreid met nieuwe speel- en fitnesstoestellen, zodat er nu voor alle leeftijden wat te doen is. Ook voor ouderen uit de buurt, want door de nieuwe bankjes is het plein een fijne plek geworden om af te spreken of uit te rusten.

Het is een plek geworden waar jong en oud uit de buurt samen kunnen komen.