Het terras op het plein voor het dorpshuis.
Het terras op het plein voor het dorpshuis. (Foto's: Peter Vreeswijk)

Dorpshuis Zwanenburg eindelijk officieel geopend

Vervolg van voorpag. 

ners die in meerderheid voor het ontwerp van Heren5 hadden gekozen, de strijd van de bewoners voor een sporthal, die niet voor niets de SLS-hal heet, de aannemer Klaas Dekker Bouw, het ontwerpbureau Beukers & Scholtema en de vele projectleiders van de gemeente.

Het echte feest gaat los

Na het officiƫle gedeelte kon er eindelijk echt gefeest worden. Alle aanwezigen kregen een consumptiebon uitgereikt en konden genieten van een gebakje, gemaakt door de plaatselijke bakker en ter beschikking gesteld door de SLS. Onder het genot van hapjes en drankjes kon men in de huiskamer genieten van muziek van band Jazz Match. In de sporthal en op de bovenverdieping van het dorpshuis kon men kennismaken met de gebruikers van het dorpshuis. Een greep hieruit: in de sporthal: turn en basketbal clinics, seniorensport, badminton. De entresol was de kennismakingsplek voor modelbouw, de Zonnebloem, taallessen door Gracia Blanker namens Meerwaarde. In de diverse kamers konden kinderen deelnemen aan yoga en judo, of onder leiding van bibliotheekmedewerkers boekenleggers maken. Bij Marion Groot in kamer 1 werden boekenwurmen van wol gemaakt en Consuelo Pardo gaf keramiek lessen. In kamer 2 kon men kennismaken met het bridgen en beneden in de biljartkamer werden demo en clinics gegeven.

Alle kinderen kregen een stempelkaart uitgereikt. Na het deelnemen aan een activiteit ontvingen zij een stempel en bij een volle stempelkaart kon men een ijsje halen bij de IJscokar op het terras.

Scouting activiteiten

Ook de Scouting Rijnlandgroep, wier clubhuis, gescheiden door een sloot, tegenover het dorpshuis is gevestigd, had letterlijk een brug geslagen tussen hun activiteitenterrein en het terras van het dorpshuis. De kinderen konden via deze pontbrug deelnemen aan de spellen bij de Scouting en zich uiteraard aanmelden om lid te worden van de Rijnlandgroep. Er was ruimte voor bamboe steaken, routetechnieken en broodjes bakken. Op het terrein waren scouting tenten en een ware kampkeuken aanwezig. 

Het bestuur van de Stichting Zwanenburg-Halfweg en alle leden van de feestcommissie kunnen terugkijken op een geslaagd feest waar naar schatting 500 inwoners en genodigden aan hebben deelgenomen, hetgeen niet mogelijk was geweest door de inzet van medewerkers en de vele vrijwilligers.

Puzzelen over het aantal punten.
Het orkest speelde op het dorpsplein.
De winnaars van de feestdag.
Afbeelding