Afbeelding
(Foto: Pexels)

GFT-afval in de zomer tweewekelijks opgehaald

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Door personeelstekort, oplopende coronabesmettingen en een hoog ziekteverzuim wordt het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) van 18 juli tot en met 26 augustus in heel Haarlemmermeer één keer in de twee weken opgehaald in plaats van wekelijks.

GFT-afval in de zomer tweewekelijks opgehaald

Er zijn te weinig ervaren chauffeurs om het werk te doen. Ze draaien al extra diensten en er worden uitzendkrachten ingehuurd. Door het wereldwijde chips- en grondstoffentekort loopt ook het nodige onderhoud aan de wagens vertraging op.

Vakmensen

Inmiddels vindt Meerlanden het voor de chauffeurs, en daarmee ook de inwoners van Haarlemmermeer, niet meer veilig genoeg. Hun vakmensen moeten tijdens het werk goed opletten en met veilig materieel in de straten kunnen opereren.

Groot rijbewijs

Natuurlijk worden alle zeilen bijgezet om de afvalinzameling uit te voeren. Ook worden gepensioneerde chauffeurs en medewerkers van kantoor van Meerlanden met groot rijbewijs gevraagd bij te springen. Mensen met een groot rijbewijs zijn uitgenodigd zich te melden. Ook worden extra wagens ingehuurd wanneer dit mogelijk is. Maar dat is allemaal niet voldoende om het GFT overal op te halen.

Vanaf 26 augustus gaat de GFT-inzameling weer volgens schema. Kijk op de afvalkalender voor de exacte ophaaldata: Meerlanden Afvalkalender