De tentoonstelling Betaalbare Kunst is te zien in het Dorpshuis.
De tentoonstelling Betaalbare Kunst is te zien in het Dorpshuis. (Foto: aangeleverd)

Betaalbare Kunst voor de feestdagen bij Galerie Kunst 2001

BADHOEVEDORP – Onder grote belangstelling is de tentoonstelling Betaalbare Kunst door voorzitter Ingrid Henkemans geopend in het Dorpshuis van Badhoevedorp. Op zondag 4 september vond de opening plaats van de eerste kunsttentoonstelling van het nieuwe seizoen in Galerie Kunst 2001. De komende vier weken is maar liefst werk van acht verschillende kunstenaars te zien.

De galerie verandert voor vier weken in een kunstwinkel

Betaalbare Kunst is een speciale tentoonstelling. De galerie verandert voor vier weken in een kunstwinkel. Dit keer zijn acht kunstenaars geselecteerd die allemaal hoogwaardige kunst maken en dat voor kleine prijsjes via de galerie aanbieden. Het idee achter deze tentoonstelling is dat mensen gestimuleerd worden om de komende feestdagen een betaalbaar kunstwerk cadeau te doen of iets leuks voor zichzelf aanschaffen. Anders dan bij een gewone tentoonstelling mogen de kunstwerken meteen mee naar huis genomen worden.

Maria Rademaker is edelsmid en heeft aan de Kunstacademie in Den Haag gestudeerd. Zij haalt inspiratie uit de natuur en verwerkt dat in haar sieraden die ze van edelmetaal maakt.

Marcel Dijker komt van Texel en is graag op het strand te vinden waar hij voor zijn kunstwerken drijfhout vandaan haalt. Zonder al te veel aanpassingen maakt hij hier voornamelijk decoratieve vissen van.

Ludie Bakker maakt prachtige schilderijen op zijde en papier en beschildert zijden shawls in aquareltechniek. De natuur, landschap, zee en dieren, vormen haar inspiratiebron.

Ramona Dales heeft speciaal voor deze tentoonstelling werk gemaakt dat refereert aan archeologische vondsten. De werken in klei worden gestookt in een raku oven waar organisch materiaal den metaaloxides de kleuren op haar werk bepalen. Ook toont ze kleine vogeltjes op voet in de vorm van een rots en kevers in prachtige kleuren.

De kunstwerken meteen mee naar huis genomen worden

Karola Veldkamp is afgestudeerd als beeldhouwer aan de Gerrit Rietveld Academie. Voor deze tentoonstelling heeft ze sieraden gemaakt van porselein die geglazuurd zijn en die 24 karaats gouden accenten hebben gekregen. De sieraden zitten in prachtige hartvormige houten doosjes.

Lydia Kok en Frank Kok maken allebei beelden van verschillende steensoorten. De beelden die Frank maakt zijn abstract en figuratief. Lydia maakt voornamelijk werk met organische vormen.

Peggy Bannenberg ontwerpt sieraden die zij vervolgens met een 3D printer uitvoert. Op zondag 11 december zal zij de hele middag met haar printer in de galerie zijn en maakt dan sieraden op bestelling. Je kunt dan ook komen kijken hoe het printen van een sieraad in zijn werk gaat.


De tentoonstelling Betaalbare Kunst is tot en met zondag 18 december te zien in Galerie Kunst 2001. Openingstijden vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Alle tentoongestelde kunstwerken zijn te koop. Meer informatie via: www.Galeriekunst2001.nl.