Jeugdcircus Acrobatico trok een volle zaal.
Jeugdcircus Acrobatico trok een volle zaal. (Foto: Peter Vreeswijk)

Daverend optreden door Jeugdcircus Acrobatico in Zwanenburg

Algemeen

ZWANENBURG - Het was afgelopen zondagmiddag dringen voor de deuren van het Dorpshuis. Om 13.45 uur mochten kinderen met ouders dan eindelijk naar binnen om de prachtige voorstelling 1001 Nacht te gaan bijwonen. Na een korte introductie door directeur Ike Struben kon iedereen genieten van een voorstelling geheel in oosterse sferen waarin het verhaal werd verteld van de dromen van een prins, voorgelezen uit een sprookjesboek door zijn koningin.

Saskia Vreeswijk

Die dromen vertaalden zich in de eerste plaats door het optreden van blauwe kabouters op grote ballen spelend met lange linten. Maar de acts volgden elkaar in een hoog tempo op: hoepeldanseressen, rolschaatsparen, steltlopers, jongleurs, diaboleurs en een moeilijk nummer met springtouwen en eenwielers. Dit alles onder begeleiding van opzwepende Perzische muziek, verzorgd door de technici.

Na de pauze volgden spectaculaire acts van dansen op het draad en acrobaten op de kunstfiets. Ook de meisjes op het trapezetouw en de luchthoepel voerden een prachtige show op.

Afsluiting

Rond 16.00 uur werd de voorstelling afgesloten waarbij alle 38 leden van het jeugdcircus, variƫrend in de leeftijd van 6 tot 18 jaar, zich nog een maal presenteerden. Onder luid applaus werd afscheid genomen van een groep inspirerende en bevlogen artiesten. Uiteraard is het allemaal niet mogelijk zonder technici, trainers en een pistepoortteam achter de schermen.

Stichting voor de Buurt

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stichting voor de Buurt. Op die manier kon de toegangsprijs van 3,50 euro, inclusief consumptie in de pauze, laag gehouden worden zodat de voorstelling door vele kinderen uit Zwanenburg, Halfweg en daarbuiten bijgewoond kon worden.


De acts volgden elkaar in een hoog tempo op. (Foto: Peter Vreeswijk)