Op het terras waren diverse oudhollandse spellen geïnstalleerd.
Op het terras waren diverse oudhollandse spellen geïnstalleerd. (Foto: Peter Vreeswijk)

Clubdag Petanque bij Sporting Badhoevedorp als vanouds

Algemeen

BADHOEVEDORP  - Twee  jaar kon de clubdag van de afdeling Petanque van Sporting Badhoevedorp gehouden worden aan de Snelliuslaan. De leden werden r ontvangen met koffie en een petitfourtje. Nadat de muziek- en geluidsinstallatie waren geïnstalleerd nam voorzitter Peter Vreeswijk het woord.

Saskia Vreeswijk

Allereerst werden Mitch Horn en Yvo Jansen in het zonnetje gezet vanwege het behalen van het Nederlands kampioenschap winterdoubletten. Daarmee promoveerden zij van de derde naar de tweede klasse. Ook waren er bloemen en bonbons voor Nel de Zwart die haar bestuursfunctie in december 2021 na 8 jaar had neergelegd. Door corona was er geen gelegenheid om hier op een geschikt moment aandacht aan te besteden.

Scorekaart

Daarna konden de spellen beginnen. Iedereen kreeg een persoonlijke scorekaart uitgereikt en na een korte toelichting van wedstrijdleider Marcel Schönhage ging een ieder zijns weegs. De volgende spellen moesten worden afgewerkt: drie petanque gerichte spellen te weten plaatsen op drie afstanden, schieten of tireren op drie afstanden en ‘poortjes boulen’ ofwel precisie gooien.

Daarnaast waren op het terras diverse oudhollandse spellen geïnstalleerd zoals sjoelen, pool sjoel en Wiko Biljart. Na inlevering van de scorekaart werd door diverse leden nog een partijtje gebouled.

Uitslag

Tegen het einde van de middag werd de uitslag bekend gemaakt: Jos S., Jos D. en Janny van der P. De dj had helaas geen muziek van de Drie J’s ter beschikking. Dat had zeer waarschijnlijk tot een verhoging van de feestvreugde geleid. Tijdens het warm en koud buffet konden alle aanwezigen nog nagenieten van een plezierige en zonnige clubdag.