'Afval en parkeerchaos en overlast.' De Mos luidt na wijkschouw noodklok

"Afval, hoeren, parkeerchaos en de overlast van verslaafden zijn aan de orde van de dag”, zegt Hart voor Den Haag-fractievoorzitter Richard de Mos die onlangs met een groep bewoners door Rustenburg-Oostbroek trok. Hij vindt dat er snel wat aan de problemen in deze wijk moet worden gedaan.

De Mos wil dat het stadsbestuur daadkracht toont en de problemen in deze wijk aanpakt. "Bewoners mogen van de lokale overheid verwachten dat overbewoning, ondermijning, criminaliteit en (afval)overlast op straat met strakke hand wordt bestreden.”
De Mos trof tijdens de wijkschouw een teleurgestelde groep bewoners die zich niet langer gesteund voelt door het Haagse stadsbestuur. "Bewoners adresseren de problemen keer op keer, organiseren wijkschouwen en contacten politici, maar er wordt stelselmatig niet geluisterd door het stadsbestuur." Ondertussen zakt de wijk volgens De Mos qua leefbaar- en veiligheid door een ondergrens, is er sprake van verloedering en nemen de problemen hand over hand toe.

Hij pleit voor meer handhaving, meer parkeerplaatsen en vooral meer aandacht vanuit het stadsbestuur. "Bewoners willen meer actie tegen fietswrakken, het dumpen van huisraad, dubbel parkeren en het misbruik van invalidenparkeerplekken. Een veel gehoorde klacht is dat meldingen van bewoners over afvaldump niet serieus worden genomen. Niet echt motiverend voor de actieve bewoners die er het beste van proberen te maken", aldus De Mos.