Rick Paul van Mulligen in confetti-voorstelling Queer Planet

De theaterproductie Queer Planeet van HNTjong gaat op 8 oktober in première in Theater aan het Spui in Den Haag. De voorstelling heeft een all-queer cast en wordt geregisseerd door Noël Fischer. 

In QUEER PLANET verkent een diverse groep acteurs en performers door middel van performances, songs, een live dj en een gezonde dosis humor een utopische wereld waar queer-zijn de nieuwe norm is. Het publiek wordt op sleeptouw genomen in een gedachte-experiment over een wereld waar de termen ‘man' of ‘vrouw' geen betekenis hebben omdat die scheidslijnen er simpelweg niet toe doen en waar ‘anders zijn' geen betekenis heeft omdat iedereen ‘anders' is. Hoe ziet zo'n wereld eruit?

De cast bestaat uit: Rick Paul van Mulligen, Merel Pauw, Tessa Jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon, Lars Brinkman, Fabienne Rutten, Joshua Smits en Bebe Berat Bebek. In deze diverse cast is er maar één constante: alle acteurs en performers identificeren als queer. Daarnaast wordt het team aangevuld door een rijk palet aan experts die een consulterende rol hebben tijdens het maakproces. Filmmaker Isaura Sanwirjatmo heeft een documentaire over queerness gemaakt waarin diverse mensen uit de queer-community aan het woord komen. De film zal voor aanvang van de theatervoorstelling worden vertoond.

De voorstelling Queer Planet is ook nog op 2, 3 en 4 december te zien in Theater aan het Spui.