Horrorpoller tijdelijk uitgezet

De horrorpoller op de Escamplaan is tijdelijk uitgezet. Wel blijft de rijbaan een busbaan en dus verboden voor personenauto's. De gemeente Den Haag heeft deze maatregel genomen omdat in anderhalf jaar tijd al meer dan 50 automobilisten op de poller botsten. Dat bracht telkens flinke kosten met zich mee voor herstel van het bewegende paaltje en dikwijls ook van het wegdek. De pollers op de weg langs het Hagaziekenhuis zijn nog niet helemaal van de baan. Volgens een woordvoerder van de gemeente blijven ze naar beneden totdat er 'aanvullende maatregelen' zijn genomen.

Inschrijving tuintjes gestart

Tot en met 31 december kunnen inwoners van Den Haag inschrijven voor de huur van een gemeentetuintje voor het seizoen 2023. De tuinen zijn vijftien vierkante meter groot. Er zijn twaalf plekken met gemeentetuinen, onder andere aan de Erasmusweg, Guntersteinweg en in het Zuiderpark. De tuinen vragen zeker vier uur onderhoud per week. Inschrijven kan via de website van de gemeente Den Haag. Ook is hier meer informatie te vinden over de regels over het loten en tuinieren. De inschrijving sluit op 31 december. De kosten voor het huren van een tuin zijn €38,- voor het seizoen 2023.

Nieuwjaarsfooi bezorger kan digitaal

Tussen 6 en 31 december 2022 krijgen onze krantenbezorgers de gelegenheid om met de ‘Nieuwjaarskaartjes' langs de deur te gaan en u een kerst- of nieuwjaarsgroet te brengen. Het is dan gebruikelijk dat de bezorger - indien u tevreden bent over de bezorging - een gift ontvangt. De gift is geheel vrijblijvend en niet verplicht, ook mag u zelf de hoogte van de gift bepalen. Bezorging Maasstad, die de berzorging van onze kranten verzorgt, biedt bezorgers de mogelijkheid om hun gift digitaal op te halen, via de website www.bezorgingmaasstad.nl/gift. De giften via de site worden op basis van postcode en huisnummer geregistreerd en komen zo bij de juiste bezorger terecht. De bezorger ontvangt deze gift volledig; er worden alleen transactiekosten ingehouden van € 0,35. Dit is de kostprijs van de internetkassa. Overigens is het de bezorger ook toegestaan om langs de deuren te gaan met het kaartje.