Afbeelding
(Foto: Valerie Kuypers)

Pareltjes

Escamp kent vele pareltjes, letterlijk en figuurlijk. Zo was ik vorige week bij de Parel in Moerwijk, een fantastisch nieuwbouwproject. Ik ben blij met deze nieuwe, betaalbare en duurzame huur- en koopwoningen, want die zijn hard nodig. Met dit project krijgen de verschillende groepen inwoners die voor mij belangrijk zijn een plek in de stad. Mensen uit de wijk, maar ook jonge starters, doorstromers en nieuwe inwoners van Den Haag. Ik hoop dat de bewoners hier met heel veel plezier gaan wonen. 

'Er is nog steeds een wooncrisis, maar deze mooie projecten geven mij moed'

Een echte parel dus, maar er zijn meer parels in Escamp. De MengelMoestuin is daar één van. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en samen tuinieren. Verbinding en vergroening, ik vind dat een hele mooie combinatie. De betrokkenheid van bewoners bij dit project maakt mij ook ongelofelijk trots. Deze projecten zijn heel belangrijk voor Zuidwest. Het verbaast mij dan ook niet dat de MengelMoestuin is genomineerd voor de Haag Openbare ruimte Prijs. Ongeacht de uitslag staat er één ding voor mij vast: dit is echt weer Zuidwest op z’n best!

Deze parels moeten we koesteren. Het is mooi om te zien hoeveel energie deze projecten uitstralen. Tegelijkertijd zie ik ook dat veel mensen zich zorgen maken. Het zijn onzekere tijden, de energierekening is hoog en boodschappen zijn duur. Misschien vraagt u zich wel af of u in de stad kunt blijven wonen. En ik begrijp uw zorgen. We hebben helaas nog steeds te maken met een wooncrisis. En het bouwen van betaalbare woningen blijft een grote uitdaging. Toch geven deze mooie projecten mij moed. Van nieuwe, betaalbare en goede woningen, tot fantastische plekken waar bewoners laten zien van hoeveel waarde zij zijn voor de wijk en stad. Laten we daar ook bij stilstaan. Het zal echt niet altijd zonder slag of stoot gaan, maar met elkaar blijven we bouwen aan een weerbare stad. Een stad die tegen een stootje kan.