Bouw 49 woningen in Erasmus Veld van start

In de wijk Erasmus Veld is projectontwikkelaar VORM gestart met de bouw van 49 energiezuinige eengezinswoningen in de tweede fase van plan LOF. LOF is een duurzame woonwijk.

Op 6 oktober vierde VORM de start van fase 1 en zeven weken later volgde de start van fase 2.  Dat gebeurde samen met de gemeente Den Haag en de toekomstige bewoners. Het nieuwe plan LOF wordt gebouwd op het voormalige volkstuinencomplex Vlietlust in de wijk Erasmus Veld, tussen de Martinus Nijhoffweg en de Erasmusweg. 

Fase 2 van LOF omvat 49 eengezinswoningen in diverse types en woningbreedtes, in de stijl van de Haagse School. Zo zijn er 18 eengezinswoningen, 16 geschakelde woningen en 15 extra brede geschakelde eengezinswoningen. Naast een totaal van 99 energieneutrale eengezinswoningen, bouwt VORM in LOF ook 40 sociale beneden en boven huurwoningen in fase 1. Alle nieuwe woningen krijgen een energie A-label, zijn gasloos, uitgerust met de nieuwste technische ontwikkelingen voor energievoorziening, goed geïsoleerd, comfortabel en gebouwd met duurzame bouwmaterialen.

In totaal verrijzen in LOF, fase 1 en 2, 139 zeer energiezuinige eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen, zowel huur als koop. Een wijk voor alle leeftijdsfasen. "Toekomstige bewoners hebben de keuze uit drie typen woningen, die variëren in grootte en stijl. Welk type men ook kiest, alle woningen zijn ruim opgezet, van alle gemakken voorzien en tot in de puntjes afgewerkt”, vertelt Marloes de Herder, Projectontwikkelaar bij VORM.

Alleen in fase 3 van LOF is nog een beperkt aantal koopwoningen te koop.