Er valt ook in het centrum van Den Haag van alles in de natuur te ontdekken.
Er valt ook in het centrum van Den Haag van alles in de natuur te ontdekken. (Foto: Valerie Kuypers)

Op Eco Expeditie door Den Haag

Van fladderende vleermuizen tot eeuwenoude bomen. Van bijzonder vogeltje tot fossielen bij paleis Kneuterdijk. Wie op Eco Expeditie door het centrum gaat, kan al dit moois zelf ontdekken, meldt www.hethaagsegroen.nl. Via QR-codes komt men bovendien meer te weten over de natuur in Den Haag.

De Eco Expeditie is een wandeling door het centrum van Den Haag. Op tien punten in de stad liggen kleurrijke stoeptegels met een QR-code. Wie de QR-code scant, leest interessante achtergrondinformatie over de plek waar hij of zij op dat moment staat. Dat kunnen onder andere foto's, video's of audioberichten zijn. Daarna is het door naar de volgende ontdekking.
"De stad heeft een enorme rijkdom aan natuur, je moet het alleen wel weten én zien”, vertelt stadsecoloog Martin van den Hoorn van gemeente Den Haag. "Met deze wandeling laten we bewoners en bezoekers eens met andere ogen kijken naar onze stadsnatuur. Wist je bijvoorbeeld dat er een heel bijzonder vogeltje rondvliegt tussen de hoge kantoorgebouwen aan de Turfmarkt? De beschermde zwarte roodstaart ziet de hoge ministeries en appartementen aan voor rotsachtige bergen en vertoeft een paar maanden per jaar in onze stadsjungle.”
Op tien plekken in het Haagse centrum kan men dit soort interessante ontdekkingen doen. De wandeling is 5 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Er is niet per se één startpunt. Leuk om (een deel van) de route eens te lopen tijdens de lunch. Of op een zondagmiddag met familie, kinderen of vrienden.

Wie de Eco Expeditie wil doen, kan de Spacetime Layers app downloaden en zoeken op ‘Eco Expeditie'. De app is te vinden in de App store en via Google Play. Het is ook mogelijk om te starten door een van de tegels in te scannen.