Zes jaar geleden begon het Roadrunner Trio als een experiment,
Zes jaar geleden begon het Roadrunner Trio als een experiment, (Foto: pr)

Muziekcafé voor de hele familie

Het Roadrunner Trio treedt maandag 18 april om 15.00 uur op in de Haagse Kunstkring. Het is de allereerste aflevering van het nieuwe Muziekcafé.

Met deze nieuwe serie Muziekcafé richt de Kunstkring zich op een familiepubliek (vanaf 8 jaar). In deze serie geven afwisselend jazzmusici, klassieke musici en wereld- en volksmuzikanten presentaties en concerten met toelichtingen voor jong en oud. Ook dichters en verhalenvertellers zijn regelmatig van de partij. Het doel is een actieve uitwisseling tussen musici en het publiek.
Het Roadrunner Trio bestaat uit: Michel Marang (klarinet), Erica Roozendaal, (accordeon) en Antonis Pratsinakis (cello). Zes jaar geleden begonnen als een experiment, bleek de unieke klankcombinatie van het trio al snel een schot in de roos. Inmiddels reist het trio de wereld over en verovert het zalen én een generatie van ambitieuze, jonge componisten.
In dit concert speelt het trio vooral zijn veelzijdige, volkse en eigen muziek: volksmuziek uit Oekraïne, Armenië en Tatarstan. Onder andere een nieuw stuk van Kinan Azmeh, één van de meest geprezen Syrische componisten, wordt ten gehore gebracht. En door een stuk gebaseerd op de klank van het botsen van twee zwarte gaten, blijft de inspiratie voor de muziek niet beperkt tot de aarde...
Het concert is informeel en interactief. De spelers vertellen over de muziek, hun instrument en hun persoonlijke connectie. Het publiek is welkom om vragen te stellen, te lachen, te huilen en na afloop te proosten en verder te kletsen.
Toegang leden Haagse Kunstkring en kinderen € 10; niet-leden €15 (inclusief drankje). Kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Mc0306. Adres: Denneweg 64.

Meer informatie is te vinden op de website www.haagsekunstkring.nl.