Eren en Frauke oefenden in Madurodam flink op de verkleinwoorden.
Eren en Frauke oefenden in Madurodam flink op de verkleinwoorden. (Foto: TaalTaal)

Leer Nederlands met TaalTaal in de kleinste stad van de wereld!

Taleninstituut TaalTaal in Scheveningen kleurt graag een beetje buiten de lijntjes. De zonovergoten maand maart vroeg dan ook om ouderwets 'buitenspelen'! Eren uit Turkije en Frauke uit Duitsland volgden samen een intensieve cursus Nederlands van twee weken, waarbij het de bedoeling was dat ze in korte tijd kennismaakten met zowel de beginselen van de Nederlandse taal als van de cultuur. Zo konden ze zichzelf inmiddels vloeiend introduceren en lukte het om iets te bestellen op een terrasje. Ook leerden ze zelfs om te spreken over de verleden tijd. "Ben je al eens in Madurodam geweest?", was een vraag die beiden hoofdschuddend moesten beantwoorden.
TaalTaal docenten Dennis en Fleur namen de nieuwsgierige Eren en Frauke mee naar de kleinste stad van de wereld. Het viertal liep langs alle kleine huisjes, autootjes, mensjes en vliegtuigjes. Ja, de verkleinwoorden konden naar hartelust geoefend worden.
Eren en Frauke reageerden blij verrast bij het zien van het Scheveningse Circustheater en het Binnenhof. Eigenlijk ontbrak er nog maar één ding, maar dat was gelukkig snel opgelost...
Ken of ben je iemand die ook graag Nederlands wil leren, maar dan wel in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht? Kies dan voor Onderdompeling bij TaalTaal! Meer informatie is hier te vinden: www.onderdompeling.nl Intakes op afspraak zijn het hele jaar door mogelijk via www.taaltaal.nl/intake/
Vanaf de week van 25 april en 11 mei (woensdag) begint het seizoen voor 20 talen, waaronder ook Spaans, Engels Frans en Japans. Nieuw bij TaalTaal: Oekraïens! Kijk op de TaalTaal website voor de meest actuele informatie: www.taaltaal.nl of mail naar info@taaltaal.nl.