Herstelwerkzaamheden Amare succesvol afgerond

De herstelwerkzaamheden in Amare zijn afgerond, meldt het onderwijs- en cultuurgebouw in haar nieuwsbrief. De trillingdempers zijn vervangen en versterkt, hierdoor komen verzakkingen van de concert- en de conservatoriumzaal in de toekomst hopelijk niet meer voor.

De herstelwerkzaamheden in Amare vonden plaats van juni tot en met oktober. Alle zalen in Amare staan op een eigen fundering om geluidsoverdracht te voorkomen. Bij de Concertzaal en de Conservatoriumzaal zitten tussen de fundering en de zalen zogenaamde ‘trillingsdempers'. Deze dempers zijn meer vervormd dan was verwacht. Daarom moesten de trillingdempers worden vervangen en versterkt. In het geval van de Concertzaal was het nodig om de zaal hiervoor twee centimeter de lucht in te hijsen.
Op 1 en 2 augustus ging de Concertzaal echt de lucht in. Alle pilaren waar de Concertzaal op rust, vijftien om precies te zijn, werden gestut zodat de zaal twee centimeter omhoog kon worden gehesen. Vervolgens konden de trillingsdempers worden vervangen door nieuwe dempers gemaakt van een stijver rubber. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond is de volledige eerste verdieping weer begaanbaar. Het grote gordijn dat in verband met de herstelwerkzaamheden voor de Tribunetrap op de begane grond hing, is weg, en ook de tijdelijke garderobe aan de Spuipleinzijde wordt afgebroken. Hierdoor kan het publiek weer de trap nemen naar de eerste verdieping.