Stefan Marris vindt dat iedereen moet kunnen sporten
Stefan Marris vindt dat iedereen moet kunnen sporten (Foto: pr)

Open dag Sportcentrum Marris Gym

Na twee jaar corona is Stefan Marris (38) heel blij dat zijn sportcentrum weer helemaal los kan gaan. Zondag 13 maart is de officiële en feestelijke heropening van het sportcentrum in Escamp in Den Haag. Iedereen is welkom voor een hapje, een drankje.

Fred Louter

Stefan hoopt natuurlijk op veel belangstelling, al is het maar om de nieuwe sportzaal te kunnen bewonderen. "We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een speciale sportgelegenheid te creëren voor vrouwen. Women only dus. Ja, daar is veel vraag naar en het is heel belangrijk dat we die mogelijkheid bieden, want ook moslimvrouwen moeten kunnen sporten, zodat ze uit hun isolement kunnen komen, plezier hebben en natuurlijk hun welzijn en gezondheid kunnen bevorderen."

Iedereen moet kunnen sporten; het is een uitspraak die Stefan uit het hart is gegrepen. Al jarenlang probeert hij mensen uit alle lagen van de bevolking en uit alle culturen samen te laten genieten van de mogelijkheden die sporten biedt. Het aanbod is dan ook heel divers: van bokszaktraining tot circuittraining, van fitness tot zelfverdedigingscursussen, van taekwondo tot kickboksen en van ouder-kindtraining tot zumbadansen. 

Stefan: "Tijdens onze open dag kunnen mensen proeven van al onze activiteiten. Ontdek waar je hart ligt, welke sport je aanspreekt en doe mee. Het is ontzettend belangrijk om te sporten, zo hebben de afgelopen twee jaren wel bewezen. Daar wil ik natuurlijk mijn steentje aan bijdragen, zowel voor de recreatieve sporter als voor de wedstrijdsporter."

Op de open dag zijn ook veel prominenten aanwezig. Zo zal de buurtsportcoach acte de présence geven en Stefan hoopt dat de Haagse wethouder van Sport & Cultuur, Hilbert Bredemeijer, de aftrap zal verrichten. "Ons centrum heeft twee gezichten", vertelt Stefan. "Een commercieel en een sociaal gezicht. Dat laatste is heel belangrijk, want niet iedereen kan een sportabonnement betalen. Door sporten soms gratis aan te bieden, via subsidies of via de Ooievaarspas kunnen heel veel mensen tóch sporten. Daarbij hanteren we geen jaarabonnementen, want we willen mensen de vrijheid geven om op ieder moment te kunnen stoppen. Kortom, drempels om te sporten bestaan niet bij Sportcentrum Marris Gym. Ontdek het komende zondag ook. Vanaf 12 uur is iedereen van harte welkom!"

Sportcentrum Marris, Mangaanstraat 50, Den Haag. Aanvang open dag: 12.00 uur.