Genomineerden Kartiniprijs bekend

Moska Maqsoodi, Coöperatie Eva en Aynur Dogan zijn door de jury genomineerd voor de Kartiniprijs 2022. De emancipatieprijs van de stad Den Haag wordt jaarlijks toegekend aan een inspirerend, succesvol en/of vernieuwend initiatief. Voorwaarde is dat het de emancipatie van vrouwen in Den Haag bevordert.

De Kartiniprijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van mannen en vrouwen. Personen, stichtingen en organisaties, maar ook projecten en initiatieven komen voor de prijs in aanmerking.  

Al meer dan dertien jaar zet Moska Maqsoodi zich als vrijwilliger, participatiewerker en sleutelpersoon in voor het 'empoweren' van vrouwen op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld het doorbreken van culturele taboes en de bewustwording van vrouwen in hun bestaan als volwaardig persoon.
Coöperatie Eva ondersteunt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar economische zelfstandigheid. Ze helpen vrouwen met het opzetten en uitbouwen van hun eigen onderneming. Deze vrouwencoöperatie richt zich speciaal op vrouwen omdat vrouwen statistisch gezien nog steeds minder kansen hebben dan mannen op de arbeidsmarkt.
Aynur Dogan zet zich al meer dan twintig jaar in voor de emancipatie van migrantenvrouwen in Den Haag. Als sleutelpersoon brengt ze mensen en maatschappelijke organisaties samen zodat vrouwen de juiste hulp krijgen.

De prijs bestaat uit een bedrag van 2.500 euro. Op zaterdag 14 mei wordt de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt.