Afbeelding
(Foto: pr)

Lex van Eck van der Sluijs in boek over marathonlopers

Voor de mensen die houden van hardlopen en marathonlopen in het bijzonder is er goed nieuws! Van het boek Een Marathonloper vertelt … is een herziene editie verschenen.

Nieuw in het boek is onder meer een portret van Dominic Bersee (31). De atleet van Olympus ’70 in Naaldwijk is the new kid in town en debuteerde in 2021 in de marathon van Amsterdam met een verdienstelijke 2.32. Maar zijn ambities reiken veel verder: sub 2.20! Hoe gaat hij zijn dromen verwezenlijken? 

Ook heel interessant is een lang en intiem portret van de Haagse hardlooptrainer Lex van Eck van der Sluijs. Veel hardlopers zijn zeer gecharmeerd van de mens en trainer Van Eck van der Sluijs, die geïnspireerd werd door Herman Verheul en zijn Verheul-methode. Wat is zijn verhaal? 

Tevens is er aandacht voor het nieuwe pr van marathonloper Gerard de Lange, die tijdens de Rotterdam Marathon van 2021 zijn pr op 55-jarige (!) leeftijd met maar liefst vijf minuten (!) naar beneden bracht naar een onwaarschijnlijk snelle 2.37.29! Een ongekende prestatie van de sympathieke Maassluizer, op wie de tijd maar geen vat lijkt te krijgen. Hoe is dat mogelijk? 

In Een Marathonloper vertelt … vertellen naast Van Eck van der Sluijs, De Lange en Bersee nóg tien regionale hardlopers over hun ervaringen met hardlopen en in het bijzonder met de marathon, onder wie de bekende Westlandse hardloopster Carla Ophorst. 

Auteur Fred Louter is erin geslaagd om een lekker leesbaar boek te schrijven over de uitdagingen, het plezier en de leefwijze van diverse hardlopers uit onze regio. Hoe kwamen ze erbij om de marathon te gaan lopen, hoe bereiden ze zich voor, wat is het geheim achter hun prestaties? Je leest het allemaal in Een Marathonloper vertelt … 

Dit boek is dan ook een absolute must-have voor iedere hardloper, maar zeker ook zeer interessant voor niet-sporters. Het boek is onder meer te koop bij Lopers Company Westland in Naaldwijk en via de webwinkel van RETROVISION (webwinkel.retrovision.nl).