De feestelijke opening met wethouder Martijn Balster.
De feestelijke opening met wethouder Martijn Balster. (Foto: gemeente Den Haag)

Start bouw 82 woningen in De Stede

Bij winkelcentrum De Stede worden 82 woningen gebouwd in het middenhuursegment. De verwachting is dat ze medio 2023 worden opgeleverd. Woensdag 20 april verrichtte wethouder Martijn Balster de feestelijke starthandeling voor dit nieuwbouwproject.

Urban Interest is eigenaar van dit winkelcentrum en de bovengelegen woningen. Er worden door Van Zanten Bouw 50 appartementen gebouwd op het terrein aan de Vrederustlaan en 32 appartementen op het terrein aan de Hazenrade. De woningen zijn gelegen boven het parkeerterrein. Zodoende blijft er ook voldoende ruimte voor de auto beschikbaar. Aangezien er in de wijk al veel sociale huurwoningen zijn, richt project De Stede zich op woningen in het middenhuursegment. 

Verbetering

"Betaalbaar bouwen in de stad is een uitdaging! Hier bij winkelcentrum De Stede wordt dit nu wel gerealiseerd. Betaalbare nieuwbouw, verdichten en een verbetering van de openbare ruimte en leefbaarheid. Ik kijk uit naar het moment dat hier volgend jaar starters, gezinnen hun intrek nemen en veel woonplezier gaan ervaren”, zegt wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn).

Herinrichting plein

Naast de nieuwbouw van deze 82 woningen met parkeerplaatsen wordt ook winkelplein De Stede aan de voorzijde opnieuw ingericht. Er zijn extra parkeerplaatsen bijgekomen, er is groen toegevoegd met extra plantvakken en bomen en de bestrating wordt vernieuwd. Vier oude kiosken worden vervangen door nieuwe kiosken. Deze herinrichting is bijna afgerond en versterkt de kwaliteit van de leefomgeving.