Molenvlietpark in Ypenburg
Molenvlietpark in Ypenburg (Foto: Christiaan van der Kooy)

Dit zijn de nominaties voor de Haagse Openbare ruimte Prijs - stadmakerseditie zijn bekend

Algemeen

Platform Stad ontving 15 projecten voor de Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) 2022 - stadmakerseditie. Vijf zijn er genomineerd:  Buurttuin Zusterstraat, Groene Matties’ MengelMoestuin, Molenvlietpark, Playground Hondius en Toekomst Tuin Transvaal.

Met deze speciale editie van de HOP zet Platform STAD Haagse initiatieven van stadmakers in de openbare ruimte in het zonnetje. Juist in tijden van toenemende polarisatie is het belang van cohesie in buurten en wijken groot. Ook kennen bewoners en ondernemers hun eigen wijk natuurlijk heel goed. Zij weten daarom precies waar het bijzonder mooi is en wat er nog ontbreekt. Door verschillende Haagse projecten te laten zien wil Platform STAD bewoners en ondernemers inspireren. Iedereen kan zijn omgeving mooier en leefbaarder maken. 

Na een bezoek aan de vijf genomineerde locaties kiest de jury uiteindelijk de winnaar voor de juryprijs. Onafhankelijk van de jury nominaties kan iedereen tot 5 december een persoonlijke Top 5 samenstellen uit alle inzendingen en stemmen voor de publieksprijs. Alle inzendingen, de nominaties en het stemformulier voor de publieksprijs staan op de website van Platform STAD.

Iedereen kan zijn omgeving mooier en leefbaarder maken

De juryprijs en de publieksprijs worden uitgereikt tijdens de feestelijke Haagse stadmakers winterborrel op 8 december in Musicon. Winnaars van de juryprijs en publieksprijs ontvangen 500 euro om de plek nog interessanter te maken.
De vakjury bestaat uit Donica Buisman (RAUM), Gerben Helleman (Haagse Hogeschool), Anneke Jongerius (AM), Ruud Ridderhof (Ridderhof Stad & Ruimte) en Edwin Santhagens (Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur).

Stimulans

Platform STAD onderstreept met de Haagse Openbare ruimte Prijs (HOP) het belang van een goede openbare ruimte. De prijs stimuleert het bewust omgaan met het inrichten van de openbare ruimte. Mensen maken de stad. Initiatieven, ideeën en daadkracht van bewoners bepalen ook in Den Haag in grote mate de sfeer en de samenhang in een buurt. Buurtinitiatieven geven een thuisgevoel in de wijk en een prettig gevoel van controle over de directe omgeving.

www.platformstad.nl

Groene Matties' MengelMoestuin
Playground Hondius