Hart voor Den Haag vreest dat met name ouderen het openbaar vervoer gaan mijden als de loketten sluiten.
Hart voor Den Haag vreest dat met name ouderen het openbaar vervoer gaan mijden als de loketten sluiten. (Foto: Pixabay)

Hart voor Den Haag tegen sluiting loketten treinstation Holland Spoor

Algemeen

De loketten op Den Haag Holland Spoor sluiten half december. Ze zouden niet meer nodig zijn omdat de meeste mensen hun kaartjes online of bij de automaat kopen. Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz is woedend over dit besluit. Hij vindt dat hierdoor de dienstverlening in het OV wordt uitgehold.

ook “Na het versoberen van dienstregelingen bij de NS en het schappen van tramhaltes in Den Haag zijn nu de loketten op Holland Spoor aan de beurt”, zo stelt Meinesz. Holland Spoor is volgens het raadslid juist een station waar veel mensen rondlopen die de Nederlandse taal niet machtig zijn en waar ook veel bejaarden, laaggeletterden en toeristen gebruik van maken. “Voor die mensen is het heel belangrijk om een vast aanspreekpunt te hebben in de vorm van een loket.” Raadslid Meinesz vindt dat het gewoon een stukje service is en dat de NS niet moet denken, dat als er minder kaartjes verkocht worden de loketten niet meer nodig zijn. “Dienstverlening hoort er nu eenmaal bij en is geen verdienmodel! Hart voor Den Haag heeft er in het verleden juist voor gepleit om juist een VVV-informatieloket erbij te doen, om bezoekers wegwijs te maken in onze mooie stad.”

Ouderen

Vooral ouderen zijn volgens Meinesz gebaat bij deze dienstverlening. “Zij kunnen niet altijd overweg met mobiele telefoons en digitale zuilen. Als dit zo doorgaat gaan veel ouderen het openbaar vervoer mijden.”

Junks en zwervers

Ook zijn er zorgen over de sociale controle als de loketten sluiten. De vrees bestaat dat junks en zwervers weer terug zullen keren op het station en er massaal over de poortjes wordt gesprongen. Hart voor Den Haag heeft over de sluiting van de loketten schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.