Werk aan aardwarmtebron

Van vrijdag 12 augustus 07.00 uur tot vrijdag 19 augustus 17.00 uur zijn er inspectiewerkzaamheden op en rond de putten van de geothermiebron aan de Leyweg. Dit meldt Wijkberaad Leyenburg op haar facebookpagina. De aardwarmtebron aan de Leyweg is sinds vorig jaar december in productie, er wordt nu sinds ruim een half jaar duurzame warmte geproduceerd voor inwoners van Den Haag. Tijdens de geplande werkzaamheden wordt met een mobiele telescoopkraan meetapparatuur in één van de twee geboorde aardwarmteputten, de zogenaamde injectieput,  tot circa 2000 meter ingevoerd. Het doel van de werkzaamheden is om via deze meetapparatuur en een camera inspectie een gedetailleerder beeld te krijgen van de wijze waarop het retourwater infiltreert in de gesteentelaag. De werkzaamheden zijn aangemeld bij het Staatstoezicht op de Mijnen, toezichthouder voor Mijnbouw werkzaamheden in Nederland.

Nieuw asfalt Meppelweg

Het gedeelte van de Meppelweg tussen de Leyweg en Maartensdijklaan krijgt nieuw asfalt. Het werk gebeurt in vier delen tussen 15 augustus en 28 oktober 2022. De rijbaan krijgt niet alleen nieuw asfalt, maar wordt ook smaller gemaakt. Zo komt er meer ruimte voor bomen. Er komen ook nieuwe planten in de stroken tussen de parkeerplaatsen en het fietspad. Bij het kruispunt met de Leyweg worden de fietspaden veiliger gemaakt. Tijdens het werk zijn er omleidingen voor automobilisten en openbaar vervoer, niet voor fietsers en voetgangers. Tijdens de werkzaamheden kan het huisvuil niet worden weggegooid in de ondergrondse restafvalcontainers. Op borden in de straat staat waar dat wel kan.

Gilde zoekt taalmaatjes

Gilde SamenSpraak is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een uur per week willen afspreken met een nieuwe Nederlander om  hem of haar zo te helpen met het leren van de Nederlandse taal. Opleiding of ervaring is niet vereist. Het Gilde zoekt een taalmaatje bij de nieuwe vrijwilliger die goed bij hem of haar past. Belangstelling? Kijk dan voor meer informatie op de website www.gildedenhaag.nl/samenspraak.