In samenwerking met De Ooievaarspas komt de installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof naar het Zuiderparktheater.
In samenwerking met De Ooievaarspas komt de installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof naar het Zuiderparktheater. (Foto: pr )

Liggend in een hangmat luisteren naar verhalen

Liggend in een hangmat de wolken aan je voorbij zien gaan en ondertussen luisteren naar een goed verhaal. Dat kan van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 augustus in het Zuiderparktheater, in de Relaxerette van ontwerper Arjan Kruidhof. 

Wat heeft een persoon nodig om volledig tot zichzelf te komen en na te denken over zijn leven? Multidisciplinair Arjan Kruidhof stelde zichzelf deze vraag en bouwde de Relaxerette. De Relaxerette maakt het mogelijk om, liggend in een hangmat, de wolken aan je voorbij te laten gaan. En dat niet alleen. Met de koptelefoon op, luistert men bovendien naar verhalen waardoor het lawaai van het dagelijks leven snel vervaagt en men langzaam wegzakt naar een heel andere plek, is het idee achter de installatie van deze ontwerper.

Gratis

In samenwerking met De Ooievaarspas komt de installatie van kunstenaar Arjan Kruidhof naar het Haagse openluchttheater. De Relaxerette stond al eerder op Oerol, Noorderzon, Madness Ameland, Deventer op Stelten, De Karavaan en verschillende festivals in het buitenland. Dinsdag 9 tot en met donderdag 11 augustus is het mogelijk om in het Zuiderparktheater even weg te dromen in de Relaxerette. Je draait in een van de hangmatten een rondje boven de grond en luistert ondertussen naar een verhaal of soundscape van Marieke L. Rijneveld, Jolle Roelofs, Jamila Faber, Pieter van der Sman en Arjan Kruidhof. Enkele zijn ook Engels gesproken. Het ontspannende moment is gratis voor iedereen vanaf 6 jaar te beleven.
Het Zuiderparktheater organiseert een unieke winactie bij de Relaxerette. Win een uurtje de Relaxerette voor jezelf en 10 vrienden. Dit is een uur tijdens de dagen dat de installatie neerstrijkt. Meedoen kan via zuiderparktheater.nl/relaxerette tot en met 8 augustus.  

In de zomervakantie presenteert het Zuiderparktheater binnen het Vakantiepark verschillende activiteiten samen met de Ooievaarspas. Meer informatie is te vinden op de website www.zuiderparktheater.nl


AWP wil waterverspillers meer laten betalen voor zuiveringsheffing

Er dreigt in de toekomst een tekort aan drinkwater in Limburg, Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. De Algemene Waterschapspartij (AWP) wil burgers en bedrijven stimuleren om zuiniger te gaan doen met drinkwater door zuiveringsheffing te koppelen aan het drinkwaterverbruik.

De AWP pleit voor het invoeren van het zogenoemde waterspoor, waarbij burgers en bedrijven de zuiveringsheffing van het waterschap betalen op basis van hun eigen drinkwaterverbruik. "En dan ook geen korting voor grootverbruikers, zoals nu nog het geval is”, zegt Hans Middendorp, fractievoorzitter van de AWP in Delfland. "Voor huishoudens met een gemiddeld drinkwaterverbruik verandert er in principe niets, maar waterverspillers passen nu misschien toch hun gedrag aan."
Een huishouden van twee-of-meer personen betaalt nu al een vaste heffing van circa 270 euro zuiveringsheffing in waterschap Delfland. Stel dat een huishouden 135 kuub per jaar verbruikt. De toeslag op het drinkwaterverbruik is dan 270 / 135 = 2 euro per kuub, boven op de normale drinkwaterprijs van circa 1 euro per kuub. Een huishouden dat per jaar 20 kuub meer verbruikt dan gemiddeld, betaalt dus 20 x 2 = 40 euro extra aan zuiveringsheffing. Een huishouden dat 20 kuub minder verbruikt, betaalt 40 euro minder. Zo wordt het volgens AWP ‘lonend' om zuiniger om te gaan met leidingwater. Door bijvoorbeeld de tuin te sproeien vanuit een regenton, of door korter te douchen. Ook is het eerlijker voor kleine huishoudens om zuiveringsheffing te koppelen aan drinkwaterverbruik, vindt AWP.


Hans Klok met circustent op strand van Kijkduin

Hans Klok komt naar Den Haag. Zijn tournee 'Hans Klok en Friends' eindigt in een grote circustent op het strand van Kijkduin en niet, zoals eerder werd aangekondigd, op een parkeerterrein. Van 13 augustus tot en met 28 augustus toont de bekende illusionist op deze bijzondere plek zijn magische kunsten. Het publiek ziet onder meer acrobaten balanceren op het Rad des Doods en artiesten op acht meter hoogte op een draad de zwaartekracht tarten. Hans Klok laat zelf in razend tempo zijn diva's of magic verdwijnen.

Hans Klok in actie.