Jan van Zanen en de mannen en vrouwen van het Buurtinterventieteam Spoorwijk.
Jan van Zanen en de mannen en vrouwen van het Buurtinterventieteam Spoorwijk. (Foto: gemeente Den Haag)

Uit het dagboek van de burgemeester

Tweewekelijks vertelt burgemeester Jan van Zanen via zijn fotodagboek over zijn dagen en belevenissen. Dit keer een passage uit zijn dagboek over zijn bezoek aan Middin-locatie Olieberg aan de Kompasstraat op Scheveningen.

Den Haag – 28 april. Begeef me naar de stichting Schets aan de Schimmelweg. Loop, op uitnodiging van de stadsdeeldirecteur van Laak, Lawrence Eghosa, mee met de vrouwen en mannen van het Buurtinterventieteam (BIT) Spoorwijk. Meld mij rond half acht bij het gebouw van de stichting. 

Vrijwilligers

Maak kennis met de vrijwilligers van het BIT Spoorwijk. Dit team van zo’n dertig vrijwilligers bestaat sinds 2014. Wekelijks lopen zo’n 5 tot 10 vrijwilligers ten minste één ronde door Spoorwijk. Bijgezet afval en AH-karretjes worden gemeld, er wordt een praatje gemaakt met de jongeren in de buurt en als er sprake lijkt te zijn van een burenruzie, een inbraak of dat soort dingen wordt contact gelegd met de politie. Joke, Jan (“Ik ben de burgemeester van Spoorwijk”), Mehmet, Adem, Ramazan, Yasin, Nesut, Fatih, Kuns, Mustapha en medewerker van stadsdeel Laak, Jorine stellen zich voor. 

Trots op hun wijk

Ze zijn allemaal trots op hun wijk, op de saamhorigheid en de contacten met elkaar. Ook het belang van hun werk omschrijven zij duidelijk: "Ik wil dat de wijk het verlengstuk van mijn woonkamer is”. Loop de ronde met hen mee. Draag op hun verzoek het hesje dat zij altijd aan hebben. Eervol. Ondervind op straat de sociale verbondenheid in de wijk en van de vrijwilligers onderling waarover zij net spraken. Nuttig bezoek.

Lees verder op www.janvanzanen.nl