Feest aan de Capadosestraat; de Cruyff Court is vernieuwd!
Feest aan de Capadosestraat; de Cruyff Court is vernieuwd! (Foto: Cruyff Foundation)

Vernieuwd Cruyff Court heropend

Een nieuwe kunstgrasmat, nieuwe goaltjes en een opgeknapt basketbal- en tennisveld. Na 14 jaar intensief gebruik was Cruyff Court Madurodam aan de Capadosestraat in Laakkwartier toe aan renovatie. Woensdag 13 april werd het vernieuwde Cruyff Court officieel heropend.

Dat gebeurde met een sportfestijn voor kinderen en jongeren uit de buurt. Zij konden meedoen aan een tennis- en hockeyclinic, dansworkshop, bokstraining en voetbaltoernooi. Ook was er een luchtkussen. En dat viel in de smaak bij de 11-jarige Berk. "Ik ben vaak op het Cruyff Court om te voetballen. Vandaag was een speciale dag! Je kan namelijk niet elke dag op een springkussen springen."
Het Cruyff Court heet niet voor niets Cruyff Court Madurodam. In 2007 is het Cruyff Court middels cofinanciering van Stichting Madurodam Kinderfonds gerealiseerd. Ook voor de renovatie heeft de stichting een mooie bijdrage beschikbaar gesteld. De gemeente Den Haag heeft op haar beurt de upgrade van het Cruyff Court aangegrepen om het hele plein op te knappen. Zo is de belijning van het basketbal- en tennisveld vernieuwd, zijn er nieuwe baskets opgehangen en zijn er herstelwerkzaamheden gedaan aan het asfalt en de bestrating.
Op de Cruyff Courts in Den Haag worden dagelijks gratis activiteiten aangeboden door de buurtsportcoaches van Streetsport (WSDH).  

Nederlands bekendste voetballer, Johan Cruijff, richtte 25 jaar geleden de Foundation op. Wereldwijd zijn er 280 Cruyff Courts. Ook ondersteunt en ontwikkelt de Cruyff Foundation in 21 landen impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.