Na twee jaar weer Beach Challenge

De Beach Challenge in Kijkduin is de oudste cross triathlon van Nederland. Na twee jaar vindt de triathlon eindelijk weer plaats. Zaterdag 18 juni gaan de deelnemers de uitdaging aan.

Het parcours staat garant voor een individuele, soms pittige strijd tegen de elementen en jezelf. Het evenement is uitgegroeid tot een laagdrempelig sportief strandfestival met activiteiten voor jong en oud. Ook de Beach Run hardloopwedstrijd is breed bekend en goed bezocht. Het hoofdonderdeel is nog altijd de triathlon, die ieder jaar weer nieuwe uitdagingen kent door de veranderingen van zee, strand en duinen.
Het eerste onderdeel is zwemmen in de Noordzee. De deelnemers aan de wedstrijd zwemmen een lang stuk in de Noordzee langs uitgezette boeien. De andere deelnemers zwemmen een kleiner rondje. Zeestroming en soms forse golfslag vormen bij dit onderdeel de grote tegenstanders.
Na het zwemmen volgen lange en zware kilometers mountainbiken op een volledig cross parcours: door de duinen en over paardenpaden. De elementen waar de deelnemers rekening moeten houden, zijn de zeewind en het mulle zand.
Na deze twee zware onderdelen is de challenge nog niet voorbij. Als afsluiting wacht nog een aantal kilometers hardlopen, waarbij het parcours de deelnemers over het strand en door de duinen leidt naar de verlossende finish. Naast de duinpaden met hoogteverschil en het harde zand langs de vloedlijn krijgen deelnemers ook nog eens volop mul zand en op- en afgangen tussen de duinen en het strand voor hun kiezen.
Ga voor meer informatie en om je in te schrijven naar: https://beach-challenge.nl