Schone wijk bovenaan bij themastemmers

In totaal hebben bijna 3.000 inwoners van de wijken Bohemen, Meer en Bos, Rustenburg en Oostbroek en Benboordenhout meegedaan aan de proef met themastemmen. Dat is 10,3% van de mensen die waren uitgenodigd. Bewoners konden na de verkiezingen een online vragenlijst invullen over thema's die in die wijken spelen, zoals wonen, een schone wijk of verkeer. Themastemmen is een experiment om, ook op andere manieren de voorkeuren en verwachtingen van inwoners te inventariseren en hen te betrekken bij het maken van de plannen voor de stad. De thema's natuur en groen en een schone wijk hebben voor de deelnemers de hoogste prioriteit. Daarna volgen: verkeersveiligheid, woningen voor starters en de inrichting van een veilige wijk. De proef zal nog worden geƫvalueerd.


Nieuwe muurteksten

Op muren rond het Heeswijkplein werden vrijdag nieuwe muurteksten geplaatst. Kunstenaar Henk Augustijn heeft het initiatief genomen de rijkdom aan culturen in Moerwijk te belichten door teksten uit de landen van herkomst van de bewoners op muren te plaatsen. Daarvoor heeft hij bewoners uitgenodigd hun favoriete tekst, levenswijsheid uit hun land van herkomst aan te dragen. Vrijdag 22 april werden drie van deze teksten op muren geplaatst rondom het Heeswijkplein. De teksten zijn van Rumi (Afghanistan), Ali Ibn Aboe Talib (Marokko) en Khalil Gibran Libanon). Augustijn hoopt met de teksten nieuwsgierigheid te wekken naar wat deze nieuwe bewoners aan culturele bagage meegenomen hebben. Daarnaast is er een overzicht van meer teksten te zien in de nieuwe bibliotheek van Moerwijk, die in de week van 17 mei wordt geopend door wethouder Robert van Asten.

Balies open op zaterdag

Op dit moment is het erg druk bij de balies op het stadhuis' in Den Haag. Veel mensen willen een paspoort of ID-kaart aanvragen. Om de mogelijkheden voor het maken van een afspraak te verruimen, zijn de balies van Publiekszaken in Stadhuis Spui in april, mei en juni extra open op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.