Den Haag blijft Staan gaat door

Dit jaar kunnen Haagse senioren in zes verschillende stadsdelen meedoen aan Den Haag Blijft Staan. Dit is een beweegprogramma dat deelnemers helpt om spierkracht en conditie te verstevigen, balans te verbeteren en zelfvertrouwen te versterken.

Er zijn twee activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Den Haag Blijft Staan. Voor degenen die onder begeleiding van een professional één-op-één willen werken aan hun spierkracht, conditie, mobiliteit of balans zijn er de Functioneel Trainen Ouderen (FTO) trainingen aan huis. Tijdens deze mini-cursus gaan deelnemers vier weken lang één uur per week aan de slag.
Voor mensen die weleens zijn gevallen of angst hebben om te vallen, zijn er de valpreventie groepslessen. Tijdens de 13-weekse valpreventiecursus gaan deelnemers aan de slag met het verbeteren van hun balans, mobiliteit en spierkracht, met als doel om het valrisico te verlagen. De groepslessen worden gegeven onder begeleiding van professionele beweegcoaches en fysiotherapeuten. Tijdens deze lessen doen deelnemers mee op hun eigen niveau. Iedere les wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Zowel tijdens als na afloop van de valpreventiecursus worden deelnemers doorverwezen naar het structurele sport- en beweegaanbod bij lokale partners.
Meer weten over Den Haag Blijft Staan? Of benieuwd op welke elf locaties de valpreventie groepslessen worden aangeboden? Ga dan naar https://www.sportiefplus.nl/den-haag/den-haag-blijft-staan/ Of neem contact op met Rachel Zonderop via e-mail: r.zonderop@sportiefplus.nl of bel naar tel. 06-34390307.