Orkest Morgenstond speelt 'Maar eerst ving ik een monster'

Ook dit jaar heeft Orkest Morgenstond een schoolvoorstelling gemaakt gebaseerd op het prentenboek van het jaar! De voorstelling is te zien op zondag 3 april in Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat.

Orkest Morgenstond is het wijkorkest van de wijk Morgenstond en bestaat uit studenten van het Koninklijk Conservatorium. Het orkest maakt elk jaar, ter gelegenheid van de Nationale voorleesweek, een voorstelling over het prentenboek van het jaar. Dat is dit jaar: 'Maar eerst ving ik een monster'. Hierin leest een vader zijn zoon voor het slapen gaan een verhaal voor. ‘Maar', zegt de vader: ‘Dit is een kort verhaal'. Het orkest surft in deze kindervoorstelling op de grens tussen fantasie en dromenland: Instrumenten worden in bed gestopt, tanden worden ritmisch gepoetst, een strenge vader telt tot 10 en langzaam maar zeker komen de klauwen van een zingend monster tevoorschijn. De voorstelling duurt 30 minuten en na afloop is er de mogelijkheid voor kinderen om vragen te stellen aan de muzikanten!
De voorstelling start overigens met een muzikale inleiding door Tim en Ginette van Orkest Morgenstond. Heb je het boek nog niet gelezen? Geen zorgen want Tim en Ginette lezen het verhaal voor. Maar dat is niet alles, ze leren het publiek ook hoe je de figuren in de voorstelling kunt herkennen in de muziek. Hoe klinken monsters bijvoorbeeld? Aanvang om 14.30 uur. Toegangsprijs bedraagt 5 euro en €2,50 voor mensen met een Ooievaarspas. Adres: Zuidlarenstraat 57. Kassa: tel. 070-3265509.