Petra bij Meesterbakker Rooderijs.
Petra bij Meesterbakker Rooderijs. (Foto: )

Kort nieuws

"Bij deze de foto dat ik mijn prijs heb op gehaald bij Meesterbakker Roodenrijs", schrijft Petra Knoop Verheij die in de prijzen viel dankzij haar Harry Potter kerstboom. "Voor volgend jaar staan er weer Harry Potter knutsels op het programma om de Harry Potter kerstboom nog unieker te maken. En alsnog bedankt dat ik dit jaar deze prijs heb mogen winnen. Het is een kroon en waardering voor al mijn werk die ik er drie jaar in stop."

Nog meer knutsels voor de Harry Potterboom

Ingezonden brief: Menselijke maat?

In het stadsblad van 29 december staat een artikel over de opvang van 50 asielzoekers in Schiedam. In het artikel staat het statement dat opgesteld is en ondertekend door de politieke partijen. Hoe absurd is het om te lezen dat dit statement niet is ondertekend door de grootste partij: de VVD.
De partij notabene, waarvan mw. Broekers-Knol de bestuurlijke aanwijzing heeft gegeven aan gemeenten om asielzoekers op te vangen. Alle partijen, die dit statement hebben ondertekend, onderschrijven ook dat dit niet de manier is waarop draagvlak voor zo’n beslissing kan worden verkregen. Maar de VVD Schiedam laat hierbij zien dat de onmenselijke situatie waarin asielzoekers in Nederland worden opgevangen hen niet het inzicht geeft dat deze mensen een betere plek gegeven kan worden dan een stoel of een veldbed. Ook niet als dit een tijdelijke plek is op een boot.
Waar is de menselijke maat bij de VVD? Staan de kiezers van de VVD hier ook achter? Is dit het menselijke gezicht van de VVD? Kiezers of toekomstige kiezers spreek uw vertegenwoordigers in de raad hierop aan! Wij zijn verbijsterd! Gelukkig dat bijna alle partijen in Schiedam deze asielzoekers welkom heet.

Radboud en Riekje Sinnecker

In de krant

Een groot deel van de berichten in het Nieuwe Stadsblad wordt door de lezers zelf ingezonden. Wil jij een plekje in de krant? Stuur je bericht dan via e-mail naar de redactie: redactie.ns@uitgeverijwestmedia.nl. BIj aanlevering van grotere berichten, is het erg prettig als daar een bijpassende foto bij zit (jpeg-bestand) van ongeveer 1 MB.