Sandra Bastemeijer is blij met de samenwerking met de politie en de gemeente Vlaardingen.
Sandra Bastemeijer is blij met de samenwerking met de politie en de gemeente Vlaardingen. (Foto: Kor Kegel)

Gaskraan opengezet in clubgebouw vrijwilligers

Het bestuur van de Hondenspeeltuin Broekpolder heeft in samenwerking met de Vlaardingse politie een man op heterdaad betrapt, die al een paar keer eerder de sloten van de hekken had vernield. De Vlaardinger wordt er ook van verdacht materiaal te hebben gestolen en de gaskraan in het clubgebouw open te hebben gezet.

Politie arresteert inbreker na heterdaadje hondenspeeltuin

Door Kor Kegel

Bestuursleden en vrijwilligers klaagden al langer over bedreigingen, vandalisme en laster en smaad. De verdachte heeft een nacht op het politiebureau moeten doorbrengen en er is aangifte tegen hem gedaan. De vereniging die volgens afspraak met de gemeente Vlaardingen de hondenspeeltuin beheert, had met de man een gebruikersovereenkomst. Omdat hij zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden, werd de overeenkomst opgezegd. "Toen is de overlast begonnen", zegt Sandra Bastemeijer, voorzitter van het bestuur van de vereniging Hondenspeeltuin Broekpolder. De betrokkene staat bekend als hondenliefhebber. “Ik begrijp niet dat zo iemand gaten knipt in het hekwerk, waardoor de omheinde speeltuin minder veilig wordt. Mensen komen hier juist met hun hond spelen, omdat het terrein afgesloten is. Dan ga je toch geen gaten in het hek knippen?”, zegt de voorzitter.
Dat de insluiper de gaskraan in het clubgebouw openzette, vindt ze een regelrechte aanslag op de vrijwilligers. “Er zijn erbij die roken. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als ze met een sigaret naar binnen waren gegaan", zegt Sandra Bastemeijer.

'Ik vind het een regelrechte aanslag op de vrijwilligers'

Na de arrestatie barstte op social media een ‘discussie’ los waaruit blijkt dat de verdachte bij meer hondenliefhebbers bekend is. Enkele medestanders zeggen dat de gemeente Vlaardingen wil dat de hondenspeeltuin voor iedereen toegankelijk is en dat de man zich er dus vrij mocht bewegen en niet buitengesloten had mogen worden. Het bestuur is echter bevoegd gebruiksvoorwaarden en openingstijden vast te stellen. Naar verluidt deed de verdachte naar relaties alsof de hondenspeeltuin van hem was. Ook zou hij zonder toestemming van het bestuur eigenhandig een pad hebben gemaakt, dat hij bedekte met repak. Dat is gebroken puin, waarin glasscherven kunnen voorkomen.

Zakelijk conflict

Sandra Bastemeijer is behalve voorzitter van de hondenspeeltuin ook eigenaar van hondenuitlaatservice Stap-voets. Ze gaat met haar concurrenten collegiaal om en ze vindt het kwalijk dat ze er nu mee geconfronteerd wordt dat het een conflict in de zakelijke sfeer betreft. “Stap-voets heeft hier niets mee te maken”, zegt ze stellig. Voor het beheer van de hondenspeeltuin is met goedkeuring van de gemeente een onafhankelijke vereniging verantwoordelijk. Dat is al sinds de opening van Neerlands grootste hondenspeeltuin in 2016. De vereniging heeft geen commercieel oogmerk. Van andere gebruikers wordt een bijdrage gevraagd voor het maaien van het grote grasveld en ander onderhoud.


Kijk voor meer informatie over de Hondenspeeltuin op www.hondenspeeltuinbroekpolder.nl