Andere route bus 121

Vanaf 10 januari verandert de dienstregeling van RET. Lijn 121 rijdt een nieuwe route vanaf Station Schiedam Centrum naar Schiedam Noord via Spaland/Sveaparken, Groenoord en Woudhoek. Kijk voor meer informatie over de nieuwe route op de website van de RET via https://www.ret.nl/.../nieuwe-dienstregeling-2022.html 


Uitnodiging vaccinatie corona

Van 18 tot 22 januari krijgen ouders en verzorgers van niet-kwetsbare kinderen van 5 tot en met 11 jaar een uitnodigingsbrief om hun kind te laten vaccineren tegen corona. De afspraak voor een coronatest kan vervolgens telefonisch worden gemaakt. De vaccinaties worden gegeven bij de GGD. Kinderen krijgen een aangepaste dosering van het BioNTech/Pfizer-vaccin. De vaccinatie bestaat uit twee prikken. Ook als een kind al een corona-infectie heeft gehad. Tussen de eerste en tweede prik moet voor kinderen zonder medisch hoog risico minstens acht weken zitten. Voor kinderen met medisch hoog risico is dit vier weken. De keuze om het kind te laten vaccineren is geheel vrij. Er gelden geen beperkingen voor ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar. Zo hoeven zij geen QR-code te laten zien bij evenementen.

Foto

Een mooie foto gemaakt voor het Nieuwe Stadsblad? Mail deze naar de redactie via het e-mailadres: redactie.ns@uitgeverijwestmedia.nl.