Het lukte Schiedam zondag tegen Storks 2 niet om aan slag het verschil te maken. Het leverde de eerste nederlaag op. (foto; UWM)
Het lukte Schiedam zondag tegen Storks 2 niet om aan slag het verschil te maken. Het leverde de eerste nederlaag op. (foto; UWM)

Honkballers niet langer ongeslagen

Algemeen

Storks 2 haalde zondag een lelijke streep door de rekening van Schiedams honkballers. Coach Richard Brown en zijn negental bleven drie wedstrijden ongeslagen en op weg om de vooraf uitgesproken prognose kleur te geven. “We gaan voor een hoge klassering.” Dat werd met overwinningen op Tex Town Tigers (3-17), WSB (5-1) en Storks 2 (16-10) kracht bijgezet. Zondag zorgde Storks 2 in de rteurn voor een kink in de kabel en leed Schiedam het eerste verlies 8-3. “Neemt niet weg, dat ik de stelling dat we voor een toppositie gaan onverkort handhaaf”, begint Brown zijn analyse. 

Iedere sporter kent ze: dagen dat het niet lukt

Natuurlijk doet het verlies in Den Haag pijn, “maar”, voegt hij er berustend aan toe, “het is sport. Dan heb je van die dagen, dat het even niet meezit. Dit was er zo één.” Vier veldfouten waren nog wel door te vingers te zien, maar als het aan slag niet gesmeerd loopt ontstaan problemen. “Storks zette dezelfde pitchers in als twee weken geleden. Toen sloegen we bijna alles raak. Nu zetten die pitchers ons voor het blok en lieten we elf man achter op de honken.” Storks 2 gaat nu met 8 punten uit 5 wedstrijden aan de leiding. Schiedam volgt met 6 uit 4. Zondag komt hekkensluiter Euro Stars 2 naar sportpark Bijdorp.