Ventura kreeg de zege in de Rotterdamse sporthal De Wielewaal niet cadeau, maar 'knokte' zich uiteindelijk wel naar winst. (foto: UWM/gsv)
Ventura kreeg de zege in de Rotterdamse sporthal De Wielewaal niet cadeau, maar 'knokte' zich uiteindelijk wel naar winst. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Helpt veel herrie Ventura aan titel?

Algemeen

Ventura’s handbalmannen kunnen kampioen worden, maar moeten dan wel binnen acht dagen de vier nog te spelen wedstrijden winnend afsluiten. Met zaterdag als apotheose in sporthal Willem-Alexander de confrontatie tegen koploper Atomium’61. Ga er maar eens aanstaan.

Door Gerard S. Verver

De ‘aftrap’ zaterdag tegen Feyenoord Handbal 2 was foutloos. Overigens met de hakken over de sloot, want de Rotterdamse laagvlieger deed Ventura de winst niet cadeau; 21-23. Als het gisteren, na het afsluiten van deze krant, tegen WHC/Hercules ook goed is afgelopen en donderdag bij VVW een tweepunter gepakt wordt, volgt zaterdag de thriller. Met via Facebook de aan de aanhang gerichte oproep om daar een herrie-wedstrijd van te maken. “Neem toeters en bellen mee en schreeuw de mannen naar de winst.”

De aanhang was de mannen zaterdag echter niet nagereisd naar de Rotterdamse sporthal De Wielewaal voor de uitbeurt tegen het tegen degradatie strijdende Feyenoord Handbal 2. En dat terwijl ze hun steun wel heel hard nodig hadden, want het liep allesbehalve gesmeerd, zag coach Jur van den Donk. “Je merkt, dat er veel spanning op zit. Maar je ziet ze knokken. Bovendien zit het verdedigend goed in elkaar. Die eigenschappen vormden de basis van het succes en zorgden ervoor dat we de winst over de streep trokken.”

Succes dat hij na de promotie naar de tweede divisie niet zag aankomen. “We gingen er vanuit, dat we voor de bovenkant van het klassement konden gaan. Maar nooit gedacht en zeker niet verwacht, dat we zo lang de titel in zicht zouden houden.” Hoe het ook afloopt Van den Donk en zijn mannen kijken, vindt hij, terug op “een fantastisch seizoen. We hebben stappen gezet, hebben junioren laten doorstromen. Mocht het anders aflopen dan we wensen, dan hebben we een basis gelegd om door te pakken.”