Prent uit het boek 'Maar eerst ving ik een monster'.
Prent uit het boek 'Maar eerst ving ik een monster'. (Foto: Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer)

Poppentheater peuters in bieb

Poppenspeler Rik Rikken maakt ieder jaar een voorstelling naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar, dat met groot enthousiasme wordt ontvangen door zowel ouders als kinderen. Dit jaar heeft Rikken heeft weer een mooie voorstelling gemaakt, naar 'Maar eerst ving ik een monster'. 

   In bibliotheeklocatie Singel24 vertelt hij op woensdag 25 mei het verhaal over een jongetje dat niet wil gaan slapen. Er zijn 2 voorstellingen, om 14.00 uur en 15.30 uur. Reserveer snel je gratis plek!

   Naar bed gaan om te gaan slapen, kan voor veel kinderen best een uitdaging zijn. Het jongetje in de voorstelling ‘Maar eerst ving ik een monster’ wil graag dat zijn vader nog één verhaaltje voorleest. En als dat klaar is, het liefst nog één… En zo veranderen alle knuffels en speelgoed in de slaapkamer in soldaten, monsters en raketten. Natuurlijk… want in een verhaal kan alles! Rik Rikken weet er een spannend verhaal van te maken.

Reserveren

Een gratis plek reserveren kan via www.debibliotheekschiedam.nl, voor de voorstelling om 14.00 uur of 15.30 uur. De voorstelling is in de aula van bibliotheeklocatie Singel24. Voor de voorstelling om 15.30 uur de ingang in de Singelstraat gebruiken, omdat de Brede School Academie dan les geeft in de lokalen en bibliotheekruimte.