Naast organiste is Margreeth de Jong ook zeer actief als componist.
Naast organiste is Margreeth de Jong ook zeer actief als componist. (Foto: Martin Swart)

Prachtig orgelconcert op 28 mei

Op zaterdag 28 mei om 15.00 uur bespeelt Margreeth de Jong, stadsorganist van Middelburg, het Flentrop-orgel in de Grote of St. Janskerk te Schiedam. 

De Jong sloot in 1986 haar studies aan het Rotterdams Conservatorium af met de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus Orgel en Uitvoerend Musicus Orgel. Aansluitend specialiseerde zij zich bij Guy Bovet in Zwitserland, alsmede bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de beroemde Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité behaalde. Naast organiste is Margreeth de Jong ook zeer actief als componist.

   De werken, die op 28 mei op haar programma staan, zijn gekozen uit het oeuvre van Felix Mendelssohn Bartholdy, César Franck, Franz Liszt en Zoltán Kodály. Margreeth de Jong sluit het concert af met een eigen compositie, getiteld: Fantasie over "All People That on Earth do Dwell."

   Toegang is gratis. Wel kunt u de kerk steunen met een vrijwillige bijdrage aan de deurcollecte of uw bijdrage overschrijven op bankrekening: NL85 INGB 0004 6156 90 ten name van: Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam onder vermelding van: 'Orgelconcert 28 mei 2022'.

   De Grote of St. Janskerk heeft een nieuwe website: www.muziekgrotekerkschiedam.nl.