Marcel van Roosmalen, journalist, columnist en (reportage)schrijver.
Marcel van Roosmalen, journalist, columnist en (reportage)schrijver. (Foto: Annemiek van der Togt)

Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen te gast in Literair Café van juni

Op donderdag 2 juni zijn Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen te gast in het laatste Literair Café van dit seizoen in de bibliotheek van De Korenbeurs. Van Roosmalen en Hoeke zijn een stel en hebben samen 3 dochters. Hun humoristische columns en verhalen over het gezinsleven zijn hilarisch en ontroerend tegelijk.

Eva Hoeke is journalist, columnist, interviewer en schrijver. Ze is een van de meest geliefde en gelezen columnisten van Volkskrant Magazine, waarin ze met humor en melancholie schrijft over het dagelijkse leven: ontroerende ontmoetingen, herkenbare gezinsperikelen en rake observaties.

Haar stijl van schrijven en interviewen is een mix van modern debat en vrolijke diepgraverij: kritisch wanneer het moet, warm als het kan. Eva heeft een relatie met schrijver Marcel van Roosmalen, met wie ze het boek ’Als het maar niet op ons lijkt’ schreef, over het eerste jaar ouderschap.

Droog

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en (reportage)schrijver. Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om. Marcel van Roosmalen is Druktemaker op Radio 1, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow Media Inside en is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. In 2019 verscheen ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’ en twee jaar later ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’. Beide over zijn moeder.

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt het Literair Café iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Literair Café is op donderdag 2 juni van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Locatie van het Literair Café is in de bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145, 3111 CD in Schiedam. Entree voor het Literair Café bedraagt €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek, hier is ook meer informatie te vinden over het Literair Café en andere activiteiten van de bibliotheek Schiedam: https://www.debibliotheekschiedam.nl/

Eva Hoeke, journalist, columnist, interviewer en schrijver.