Bij de feestelijke opening is er een BBQ voor ouders en speelplezier voor de kinderen.
Bij de feestelijke opening is er een BBQ voor ouders en speelplezier voor de kinderen. (Foto: Aanzet)

Steunpunt Inburgering Schiedam

Op woensdagmiddag 1 juni wordt het Steunpunt Inburgering Schiedam in de Kansenfabriek in Schiedam feestelijk geopend.

Stichting Aanzet coördineert het Steunpunt in samenwerking met Stroomopwaarts, in opdracht van de gemeente Schiedam. Statushouders en gezinsmigranten kunnen bij het Steunpunt Inburgering terecht voor advies en informatie, bijvoorbeeld over taalles, inburgering, financiën, wonen, werken, onderwijs en zorg. Ook wordt verwezen naar andere organisaties en ontmoetingsplekken in Schiedam.

Het Steunpunt is geopend op maandag van 13.00 – 16.00 uur, op woensdag van 9.00 – 12.00 en op vrijdag van 13.00 – 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Aanzet viert de officiële opening van het Steunpunt samen met alle Schiedamse inburgeraars, samenwerkingspartners en ouders en kinderen uit de wijk Nieuwland. Vanaf 14.00 uur worden alle gasten ontvangen met een hapje en drankje. Om 14.15 uur verricht wethouder Duncan Ruseler de officiële opening. Op het speelplein van de Wereldschool is er een BBQ voor ouders en speelplezier voor alle kinderen.

Het Steunpunt Inburgering Schiedam is gevestigd in de Kansenfabriek, Meesterstraat 40a in Schiedam. Kijk voor meer informatie op de website van het steunpunt: www.stichtingaanzet.nl.

Afbeelding
Bij de feestelijke opening is er een BBQ voor ouders en speelplezier voor de kinderen.