Racketsport Open onzeker

Voor de tennissers volgt na de competities traditiegetrouw een lange reeks open toernooien. Eindelijk kan dat weer. Maar is er nog wel interesse? Voor het Racketsport Open, de opvolger van het TSN Open, was dat er vooralsnog niet.

Was voorheen het Van Vliet Open, dat dit jaar op 27 juni begint, de toernooien-opener nu bijt Tennisvereniging Schiedam Noord het spits af. Overigens niet meer als het TSN Open. Het kreeg de naam van de thuisbasis: The Smash Racketsport Schiedam Open. Of het er van komt is de vraag. Een week voordat de eerste service zou worden geslagen was het aantal aanmeldingen zo dramatisch laag, dat de toernooileiding afgelopen weekeinde overwoog om het te schrappen. Of het een andere vorm te geven door er een weekend-toernooi, met start op vrijdag, van te maken.. 

Voor-inschrijving dramatisch laag

Toernooi-leider Ricardo Delgado schrok zich zondagavond een hoedje bij het inzien van de inschrijvingen: “Niks erbij gekomen. De teller staat nog op 28." Toch is de beslissing over het al dan niet doorgaan uitgesteld. “Het is nog niet definitief geannuleerd”, is de laatste stand van zaken.

Van Vliet: 'Een topweek'

Bij 'het gezelligste toernooi van de regio', zoals het Van Vliet Open (met voor starters ook speelsterkte 9) zich afficheert, loopt de inschrijving beter, maar ook aarzelend. "Geen idee, waar dat aan ligt", reageert Miranda van Vliet. "Wij gaan er hoe dan ook voor zorgen dat het een topweek wordt."