De Oud-Katholieke Kerk Schiedam vierde onlangs haar 300ste verjaardag.
De Oud-Katholieke Kerk Schiedam vierde onlangs haar 300ste verjaardag. (Foto: Facebook/OKKS)

Interreligieuze bijeenkomst Kerk

Schiedammers die willen meewerken aan verbinding, zijn op 26 juni van harte welkom in de Oud-Katholieke Kerk aan de Dam 28. Die dag vindt de achtste interreligieuze bijeenkomst plaats.

Elke bijeenkomst delen diverse mensen vanuit hun traditie hun bezieling met alle aanwezigen. Per keer doen er dus andere mensen vanuit hun geloofsovertuiging mee. 

Het programma vindt plaats in het kerkgebouw van de Oud-Katholieke Parochie van de H.H. Johannes de Doper, Maria Magdalena en Laurentius. Vanaf 14.00 uur is er inloop met koffie en thee. Om 14.30 uur begint de bijeenkomst, onder genot van koffie en thee, onder leiding van Hjalmar Rosing. 

Er vindt een dialoog plaats over het thema 'een nieuw begin', waarbij de aanwezigen naar elkaar luisteren; ook als er meningen zijn die afwijken van elkaar. Waar zit op dat moment de verbinding? Het gesprek duurt tot 16.00 uur.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met leden van de Vrijzinnigen Schiedam, het Apostolisch Genootschap, de Protestantse Kerk, Stichting Meredia en natuurlijk leden van de Oud-Katholieke parochie. Voor informatie en/of vragen kan contact worden opgenomen met Rita van der Eijk-Lamein: 06-30394289.