‘Blauw-groen Fries paard’ is de titel van dit schilderij van Jan Pieters.
‘Blauw-groen Fries paard’ is de titel van dit schilderij van Jan Pieters. (Foto: )

Expositie met werk Jan Pieters verlengd

De tentoonstelling van Schiedamse kunstenaar Jan Pieters, Isa Gavelle en Lilian Bender in de eeuwenoude parochiekerk van Geervliet is ‘wegens succes’ met liefst tweeënhalve week verlengd. De expositie zou tot aanstaande vrijdag duren, maar er is nog een periode aan vastgeplakt tot en met dinsdag 24 augustus.

Door Kor Kegel

Navraag leert dat er behalve vrienden en familie van de drie kunstenaars alleen wat lokale bewoners zijn komen kijken en dat er nog weinig kunstwerken verkocht zijn. Maar omdat de tamtam aardig beroerd is en er veel toezeggingen zijn, wordt met dat ‘wegens succes' vooral het succes bedoeld dat er nog komen gaat.

De Schiedamse kunstenaar Jan Pieters (70) toont er vooral schilderijen van paarden, maar ook modellen en atypisch werk, zoals de hemel gezien vanuit de schoorsteen van een Ierse abdijruïne en een knipoog naar de Uffington White Horse, de oudste heuvelfiguur van Engeland, over 123 meter lengte uitgesneden in de kalkvallei van Oxfordshire.

De Onze Lieve Vrouwekerk aan het Kerkplein 7 in Geervliet is een rijksmonument uit 1307. De kerk is dagelijks open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Op een aantal dagen zal Jan Pieters er zelf ook aanwezig zijn.