Kratten met voedingsmiddelen.
Kratten met voedingsmiddelen. (Foto: )

Voedselbank Schiedam zoekt een bedrijfsruimte

Algemeen

De toekomst van de Stichting Voedselbank Schiedam staat of valt met een bedrijfsruimte dat geschikt is voor opslag en het verwerken van de wekelijkse voedselpakketten.

Ingezonden

Met het oog op de toekomst zullen meer mensen aankloppen bij instanties als de Voedselbank. Steeds meer gezinnen komen (bijna) niet meer rond. Landelijk zien we een toename van het aantal gezinnen dat zich aanmeldt bij de Voedselbank

Iedereen merkt dat de kosten voor levensonderhoud toenemen. De oorlog in Oekraïne, inflatie en toegenomen energiekosten zijn hier debet aan. Er zijn natuurlijk ook andere oorzaken waardoor mensen niet voldoende geld hebben, soms door al bestaande schulden, vaak ‘buiten’ hun schuld om. Als een gezin weinig inkomen heeft, dan wordt boodschappen doen een grote uitdaging. De Voedselbank is een klein deel van de oplossing. Iedere week deelt de Voedselbank een zeer welkome boodschappenmand uit de gezinnen die in de grootste problemen zitten.

Op dit moment krijgt de Voedselbank Schiedam wekelijks voedselpakketten kant en klaar geleverd door de Voedselbank Rotterdam. Eind volgend jaar houdt deze service op en moeten onze vrijwilligers zelf pakketten samenstellen of over gaan naar een ander uitgifte systeem, bijvoorbeeld in de vorm een winkel.

De uitdeellocaties op de Groenelaan en op het Dreesplein bieden nu nog voldoende ruimte voor opslag en verwerking, maar in de toekomst zijn deze locaties niet meer geschikt. Het eigen pand op de Groenlaan is te klein om voorraad op te slaan en pakketten samen te stellen, de uitdeellocatie op het Dreesplein is niet geschikt voor een winkelconcept.

Wij kunnen in 2024 de broodnodige wekelijkse producten alleen nog maar bieden als wij een goed bruikbaar pand weten te bemachtigen.

Wij denken aan:

een oppervlakte van 150 tot 200 m2.

een goed bereikbare locatie voor een bestelbus ivm in-en uitladen

geschikt zijn (of gemaakt kunnen worden) voor opslag en verwerking van de pakketten

Het bestuur van de stichting heeft binnen het brede netwerk al behoorlijk gelobbyd en gevraagd om mee te denken, helaas heeft dit nog geen resultaat gehad.

Vandaar deze oproep: weet u wellicht een geschikte ruimte voor de Voedselbank? Graag uw reactie, via info@voedselbankschiedam.nl

Logo voedselbank Schiedam